r
Nosalty Logó

Könnyű saláta

bokine
Könnyű saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A káposztasalátához

A zöldségekhez

Az öntethez

287
Kalória
7.2g
Fehérje
28.6g
Szénhidrát
18.3g
Zsír
424.7g
Víz
6.5g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
14.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztasalátához

A zöldségekhez

Az öntethez

Összesen 287 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztasalátához

A zöldségekhez

Az öntethez

Összesen 1149 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztasalátához

A zöldségekhez

Az öntethez

Összesen 49 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    424.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 287 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2244.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1698.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    442 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    2742 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4344 micro
Összesen 1149 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

A káposztasalátához

  1. A zöldségeket megmossuk, és vékonyra szeleteljük. Nem sózzuk, mert a káposztasalátában lévő só bőven elég!
  2. Elkészítjük az öntetet: a joghurtba keverjük az olajat, majonézt és az apróra vágott kaprot.
  3. Egy tálba rakjuk a káposztasalátát, meglocsoljuk öntettel, rárakjuk az uborkát, paradicsomot, lilahagymát, paprikát és megint meglocsoljuk öntettel, majd rászórjuk a konzerv kukoricát és megint meglocsoljuk. Nem fontos a sorrend!
  4. Hűtőben minimum 2 órát pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

A hűtőben találtam egy kis maradék káposztasalátát, a zöldséges dobozban meg a hozzávalókat. Könnyű, nem erőteljes ízű saláta. Nem barnul meg, másnap is fogyasztható. Most egy pite-formába rétegeztem és gyönyörűen lehet szeletelni, ha pihent a hűtőben.

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...