Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszváró madársaláta

Tavaszváró madársaláta
Tavaszváró madársaláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám sokszor mesélt arról, hogy az ötvenes években a több kilométerre lévő kis faluban lévő általános iskolába vezető utat ők bizony gyalog tették meg. Sokszor nehéz volt felvenni a harcot az időjárással, de ugyanakkor megvoltak a maga szépségei is ezeknek a gyalogtúráknak, hiszen az útjuk szőlőn, mezőn, kukoricáson, búzamezőkön vezetett. Egy falusi gyerek számára ezek a tájak sok kincset rejtegettek. Ilyen volt tavasszal a kukoricaföldeken kikelő vadsaláta, ami valójában nem volt más mint a madársaláta. Olyan nagy mennyiségben termett, hogy kötényszámra hordták haza. (Ahogy anyukám mondta, akkor még nem zacskóztak:) Az a madársaláta, amit én felhasználtam, olasz importból származott. Valahol vágyakozva gondolok arra, hogy de jó is lenne, ha olyan nagy mennyiségben, szabadon teremne most is madársaláta, mint anyukám gyerekkorában, és nem az olasz importot kéne vásárolnunk. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ízre nagyon finom, zsenge volt.)

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A dresszinghez

ajánlat

Közvetlenül fogyasztás előtt, frissen készítsük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A madársalátát megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy tálra halmozzuk.
  2. A koktélparadicsomot félbevágjuk, körbe rakjuk vele a madársalátát.
  3. A dresszing hozzávalóit összekeverjük.
  4. Az uborkát meghámozzuk, és apró kockákra szeleteljük, ugyanígy járunk el az ezüsthagymákkal.
  5. A zöldhagymát felkarikázzuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  6. Ezeket a zöldségeket belekeverjük a dresszingbe, és meglocsoljuk vele a madársalátát. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 302
elküldve: 2
receptkönyvben: 242
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - extra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

mézes-mustáros madársaláta, paradicsomos-uborkás madársaláta mézes-mustáros öntettel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FoX
FoX / FoX Mon, 2011-04-18 16:17

Nagyon finom saláta, én szoktam bele tenni pirított mandulát is, próbáld ki ;)

81
madársaláta 12 dkg
koktélparadicsom 12 db
kígyóuborka 1 közepes db
fehér hagyma 2 kis db
zöldhagyma 3 közepes db
petrezselyem 1 csokor
mustár 1 tk
méz 1 teáskanál
1 kk
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
ecet 1 ek
olívaolaj 1 ek