r
Nosalty Logó

Konfitált lazac pezsgőhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Konfitált lazac pezsgőhabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1750.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    523 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4281 micro
Összesen 1269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    401.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7002.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1714 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2881 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2319.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1473 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1131 mg
  • D vitamin:
    2093 micro
  • K vitamin:
    1582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    849 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1077 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    4618 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17124 micro
Összesen 5079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazac bőrét levágjuk, a szálkákat kiszedjük, a húst nagyjából szabályos négyzetekre vágjuk.
  2. Az olajat kisebb edényben 40 fokra melegítjük a sütőben, ha ezt a hőfokot elértük, beletesszük a lazacot, és továbbra is 40 fokon 50 percre a sütőbe tesszük.
  3. Eközben a zellert és a vöröshagymát felaprítjuk, sós vízben 30 percig főzzük, majd pürésítjük, a vajjal habosra verjük.
  4. A pezsgőt a tejjel, kevés sóval és cukorral 70 fokra melegítjük, majd elektromos habverővel habosítjuk.
  5. A balzsamecetet a portóival kis lángon, türelmesen a harmadára sűrítjük (igazából érdemes ezzel kezdeni).
  6. A brokkolifejeket négy percre forrásban levő vízbe dobjuk.
  7. A tálaláskor a zellerpürét a tányérra tesszük, erre jön a hal, majd mindezek mellé a brokkoli, egy-egy csík balzsamecetes öntet, s a tetejére a pezsgőhab.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19077
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Gusto egyik legutóbbi számában találtam ezt a pofonegyszerű, de egyszerűségében is lenyűgöző receptet, a cikk szerint Léa Linster nevéhez fűződik ez a kreáció.   Sajnos a zöldspárgának már nincs szezonja, így a zellerpüré és a pezsgőhab mellett brokkolit adtam hozzá. Gyorsan elkészíthető, viszont nagyon profinak tűnik a végeredmény, és a látszat nem csalóka, az íze is kiváló. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek