Konfitált lazac pezsgőhabbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
120g lazac152 kcal
-
64g olívaolaj564 kcal
-
125g zeller45 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g pezsgő21 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
25g balzsamecet22 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
13g desszertbor20 kcal
Összesen
1269
Kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
480g lazac610 kcal
-
255g olívaolaj2254 kcal
-
500g zeller181 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g pezsgő83 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
100g balzsamecet88 kcal
-
2000g brokkoli415 kcal
-
50g desszertbor80 kcal
Összesen
5079
Kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
10.8g lazac14 kcal
-
5.8g olívaolaj51 kcal
-
11.3g zeller4 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
5.6g főzőtejszín7 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.3g tej6 kcal
-
2.3g pezsgő2 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
2.3g balzsamecet2 kcal
-
45.2g brokkoli9 kcal
-
1.1g desszertbor2 kcal
Összesen
114
Kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 100.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1750.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 579.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 523 micro
-
K vitamin: 395 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1155 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4281 micro
Összesen
1269
Kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 164.5 g
Zsír
-
Összesen 401.9 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 225 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 523 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7002.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1714 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 534 mg
-
Foszfor 2881 mg
-
Nátrium 1647 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.1 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2319.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1473 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 1131 mg
-
D vitamin: 2093 micro
-
K vitamin: 1582 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 849 micro
-
Kolin: 800 mg
-
Retinol - A vitamin: 1077 micro
-
α-karotin 305 micro
-
β-karotin 4618 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17124 micro
Összesen
5079
Kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
114
Kcal
Hozzávalók
-
3 dl olívaolaj
-
1 nagy db zeller
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2.5 dl főzőtejszín
-
100 g vaj
-
só ízlés szerint
-
5 dl tej
-
1 dl pezsgő
-
0.5 teáskanál cukor
-
1 dl balzsamecet
Elkészítés
- A lazac bőrét levágjuk, a szálkákat kiszedjük, a húst nagyjából szabályos négyzetekre vágjuk.
- Az olajat kisebb edényben 40 fokra melegítjük a sütőben, ha ezt a hőfokot elértük, beletesszük a lazacot, és továbbra is 40 fokon 50 percre a sütőbe tesszük.
- Eközben a zellert és a vöröshagymát felaprítjuk, sós vízben 30 percig főzzük, majd pürésítjük, a vajjal habosra verjük.
- A pezsgőt a tejjel, kevés sóval és cukorral 70 fokra melegítjük, majd elektromos habverővel habosítjuk.
- A balzsamecetet a portóival kis lángon, türelmesen a harmadára sűrítjük (igazából érdemes ezzel kezdeni).
- A brokkolifejeket négy percre forrásban levő vízbe dobjuk.
- A tálaláskor a zellerpürét a tányérra tesszük, erre jön a hal, majd mindezek mellé a brokkoli, egy-egy csík balzsamecetes öntet, s a tetejére a pezsgőhab.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18774
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
A Gusto egyik legutóbbi számában találtam ezt a pofonegyszerű, de egyszerűségében is lenyűgöző receptet, a cikk szerint Léa Linster nevéhez fűződik ez a kreáció. Sajnos a zöldspárgának már nincs szezonja, így a zellerpüré és a pezsgőhab mellett brokkolit adtam hozzá. Gyorsan elkészíthető, viszont nagyon profinak tűnik a végeredmény, és a látszat nem csalóka, az íze is kiváló. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/
Hozzászólások (5)
Nagyon látványos, ötletes, megvan a következ? vendégváró vacsorám, köszi!
..és a fotó se semmi:)
Didn't make up your mind whether to purchase <a href="http://www.essaysbank.com">science essay paper</a> or to complete that by yourself? I could advice to get research paper from the writing organization, if you were lack of time.
To accomplish the thesis samples referring to this good topic supposes to be not very easy though you deal with this. When any writer was like, all people would never have any problems with the <a href="http://www.topthesis.com">dissertation writing</a>.
Some cultures and people do not consume meat or animal food products for cultural, dietary, health, ethical, or ideological reasons. Vegetarians do not consume meat. Vegans do not consume any foods that are or contain ingredients from an animal source. Thanks. Regards, <a href="http://www.mbaadmissionessay.net/">mba admission consultant</a>