Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált lazac pezsgőhabbal

Konfitált lazac pezsgőhabbal
Konfitált lazac pezsgőhabbal
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Gusto egyik legutóbbi számában találtam ezt a pofonegyszerű, de egyszerűségében is lenyűgöző receptet, a cikk szerint Léa Linster nevéhez fűződik ez a kreáció.
 
Sajnos a zöldspárgának már nincs szezonja, így a zellerpüré és a pezsgőhab mellett brokkolit adtam hozzá. Gyorsan elkészíthető, viszont nagyon profinak tűnik a végeredmény, és a látszat nem csalóka, az íze is kiváló.

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazac bőrét levágjuk, a szálkákat kiszedjük, a húst nagyjából szabályos négyzetekre vágjuk.
  2. Az olajat kisebb edényben 40 fokra melegítjük a sütőben, ha ezt a hőfokot elértük, beletesszük a lazacot, és továbbra is 40 fokon 50 percre a sütőbe tesszük.
  3. Eközben a zellert és a vöröshagymát felaprítjuk, sós vízben 30 percig főzzük, majd pürésítjük, a vajjal habosra verjük.
  4. A pezsgőt a tejjel, kevés sóval és cukorral 70 fokra melegítjük, majd elektromos habverővel habosítjuk.
  5. A balzsamecetet a portóival kis lángon, türelmesen a harmadára sűrítjük (igazából érdemes ezzel kezdeni).
  6. A brokkolifejeket négy percre forrásban levő vízbe dobjuk.
  7. A tálaláskor a zellerpürét a tányérra tesszük, erre jön a hal, majd mindezek mellé a brokkoli, egy-egy csík balzsamecetes öntet, s a tetejére a pezsgőhab.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 376
elküldve: 2
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

confitált lazac pezsgőhabbal és zellerpürével, konfitált lazac pezsgővel és zellerrel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jaffa62
jaffa62 Mon, 2012-10-01 13:52

Some cultures and people do not consume meat or animal food products for cultural, dietary, health, ethical, or ideological reasons. Vegetarians do not consume meat. Vegans do not consume any foods that are or contain ingredients from an animal source. Thanks.
Regards,
mba admission consultant

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2008-08-24 10:19

..és a fotó se semmi:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2008-08-24 09:15

Nagyon látványos, ötletes, megvan a következő vendégváró vacsorám, köszi!

1268
lazac 480 g
olívaolaj 3 dl
zeller 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
főzőtejszín 2.5 dl
vaj 100 g
0 ízlés szerint
tej 5 dl
pezsgő 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
balzsamecet 1 dl
brokkoli 4 közepes db
desszertbor 50 ml