r
Nosalty Logó

Lazacpisztráng sajtszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Haidy
Lazacpisztráng sajtszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír

hal

sajtszósz

Összesen 1223 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír

hal

sajtszósz

Összesen 4891 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír

hal

sajtszósz

Összesen 220 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3507.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    1759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1129 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    914 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 1223 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.5 g

Zsír

  • Összesen
    394.6 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14030.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    2358 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    3863 mg
  • Nátrium
    7037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1296.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3951 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    4518 micro
  • K vitamin:
    901 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    1097 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3655 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3563 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2510 micro
Összesen 4891 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

hal

sajtszósz

Elkészítés

hal

  1. A megvásárolt friss lazacfilét alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre a hal törzsének szélességével.
  2. Tegyük a szeletelt halat egy nagyobb méretű edénybe, és végezzük el a fűszerezést.
  3. Először szórjuk meg sóval, és kezünkkel alaposan dörzsöljük át a szeleteket, de vigyázzunk, hogy ne sérüljenek meg!
  4. Mikor ezzel megvagyunk, mossunk meg 1 citromot, és apró lyukú reszelővel előbb reszeljük le a héját, majd facsarjuk ki a levét, amit öntsünk rá a halra, a reszelt citromhéjjal is dörzsöljük át, majd pedig ízlés szerint 2-3 gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, és ezt is alaposan dolgozzuk bele. Végül szórjuk meg morzsolt majoránnával, és ezt is oszlassuk szét rajta.
  5. A sütéshez szükségünk lesz egy mélyebb tepsire, amit én sütőpapírral szoktam kibélelni, mivel sütés után a lazac igen puha és omlós, sérülékeny, így könnyen kivehetjük, mikor elkészült. Felezzük meg a vajat, egyik felét vágjuk a tepsink aljára, rá a sütőpapírra.
  6. A másik felét pedig olvasszuk fel, és kenjük meg vele a tepsire helyezett halszeleteket, ezután szórjuk meg a tetejét őrölt borssal. A sütőnket melegítsük elő 180 C fokra, így süssük 25 percet, majd még 10 percet 250 C fokon. Amíg sül a lazac, elkészítjük a szószt.
  7. A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt, folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és ezzel sűrítjük a mártást.
  8. Ízesítjük kevés sóval, ételízesítővel (a sajtok sósak, vigyázzunk, mennyit teszünk bele) és borssal. A mártást kiforraljuk (ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel/tejszínnel lazíthatjuk), majd végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Főt rizzsel tálaljuk.
  9. Jó étvágyat hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 13293
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A lazacpisztrángnak nagyon egészséges a húsa, remélem, ízleni fog nektek is.

Hozzávalók

hal

sajtszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek