r
Nosalty Logó

Köményes pecsenye spárgás gombamártással

NS
Köményes pecsenye spárgás gombamártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1135
Kalória
32.3g
Fehérje
15.1g
Szénhidrát
106.5g
Zsír
377.9g
Víz
30.1g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    377.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 1135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    425.9 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2802.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1511.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    5410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7797 micro
Összesen 4539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. A húst előzőleg jól bedörzsöljük sóval, borssal, köménnyel és a fokhagymával, amit lereszelünk.
  2. Miután egyideig hagytuk, hogy a fűszerek beljebb hatoljanaka hús mélyebb rétegeibe,beletesszük egy tepsibe, kevés vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és pároljuk-sütjük, míg meg nem puhul a hús, majd miután megpuhult, levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.
  3. A mártáshoz a gombát alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A spárgát vékonyan meghámozzuk, a fás részét letörjük, és 2 centis darabokra vágjuk.
  4. A bacont két ujjnyi csíkokra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk, erre rátesszük az újhagymát felkarikázva, majd kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Mikor a gomba levet ereszt, hozzáadjuk a spárgát is, és együtt pároljuk tovább.
  5. Pár perc alatt el is készül, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, és besűrítjük vele.
  6. Végül beletesszük az aprított petrezselymet.
  7. A húst, miután megsült, pár percig pihentetjük, majd felszeletelve rizzsel, és a spárgás gombamártással tálaljuk. Nagyon finom étel, a spárga pedig igazán különlegessé teszi.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy rendkívül egyszerű, de nagyon finom étel. Úgy született, hogy a hűtőben megbújó spárgát és a gombát szerettem volna felhasználni, hogy ne menjen tönkre. Ezért vegyítettem a kettőt ebben a finom tejszínes raguban, ami nagyon jól kísérte a fűszeres, sült húst.  Spárga idényben ez is egy remek felhasználási módja, ennek a finom és egészséges zöldségnek.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...