Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köményes pecsenye spárgás gombamártással

Köményes pecsenye spárgás gombamártással
Köményes pecsenye spárgás gombamártással
100 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy rendkívül egyszerű, de nagyon finom étel. Úgy született, hogy a hűtőben megbújó spárgát és a gombát szerettem volna felhasználni, hogy ne menjen tönkre. Ezért vegyítettem a kettőt ebben a finom tejszínes raguban, ami nagyon jól kísérte a fűszeres, sült húst. 

Spárga idényben ez is egy remek felhasználási módja, ennek a finom és egészséges zöldségnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst előzőleg jól bedörzsöljük sóval, borssal, köménnyel és a fokhagymával, amit lereszelünk. 
  2. Miután egy ideig hagytuk, hogy a fűszerek beljebb hatoljanak a hús mélyebb rétegeibe, beletesszük egy tepsibe, kevés vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és pároljuk-sütjük, míg meg nem puhul a hús, majd miután megpuhult, levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.
  3. A mártáshoz a gombát alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A spárgát vékonyan meghámozzuk, a fás részét letörjük, és 2 centis darabokra vágjuk. 
  4. A bacont két ujjnyi csíkokra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk, erre rátesszük az újhagymát felkarikázva, majd kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Mikor a gomba levet ereszt, hozzáadjuk a spárgát is, és együtt pároljuk tovább. 
  5. Pár perc alatt el is készül, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, és besűrítjük vele.
  6. Végül beletesszük az aprított petrezselymet.
  7. A húst, miután megsült, pár percig pihentetjük, majd felszeletelve rizzsel, és a spárgás gombamártással tálaljuk. Nagyon finom étel, a spárga pedig igazán különlegessé teszi.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 275
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mártásos pecsenye, sertéskaraj gombamártással, fűszeres pecsenye spárgamártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1236
sertésdagadó 80 dkg
gomba 40 dkg
fehér spárga 8 db
bacon 5 dkg
főzőtejszín 2.5 dl
újhagyma 4 db
petrezselyem 1 csokor
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
kacsazsír 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint