r
Nosalty Logó

Köményes-búzacsírás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Köményes-búzacsírás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 534 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3199 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 288 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 534 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7071.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    4491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 3199 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej és víz keverékét megmelegítjük a benne elkevert mézzel, belemorzsoljuk az élesztőt és 6-7 perc alatt megkelesztjük.
  2. Megolvasztjuk a vajat és a tejföllel együtt a folyékony anyagokhoz keverjük, majd jöhetnek a szilárd összetevők. Dagasztógépben 10 percig gyúrjuk, utána langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt lágy tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, nyolc részre osztjuk, mindegyiket hosszabb, kb 40 cm-es rúddá formáljuk és mint itt leírtam, megfonjuk a tésztát, cipót formálunk belőle és egy nagyobb olajjal kikent sütőformába tesszük (én egy nagy teflonlábast választottam), 20 percig újra kelesztjük.
  4. Mikor szépen megnőtt a kenyér, 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük lefedve fél órára, majd a fedőt levéve 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1179
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Köményes-búzacsírás kenyér
Évi néni 1830 recept

Csak a megszokott téma, változatosságra törekszem a kenyérsütés terén. Szeretek minél több receptet kipróbálni, vagy kitalálni.

Hozzászólások

Torma

Szia Evi Neni! Lenne egy kerdesem. Csak akkor spriccelsz vizet a kenyerre es a sutobe, ha ropogosra akarod a kenyeret? A vizezest en eddig nem probaltam, mert altalaban a dagasztogepemben sutom a kenyeret. Egyebkent szuperek a receptjeid, a legtobbjet betettem a receptkonyvembe, koszonettel :) Gratulalok a sikeres fozocskezesedhez es figyelem az uj receptjeidet! Minden jot!

Évi néni

Kedves Torma! Miel?tt beteszem a süt?be, mindig lespriccelem egy virágspriccel?vel, langyos vízzel. Nem szokott ilyen kopogós, ropogós lenni, mert én csak addig sütöm, hogy vékony héja legyen. Én már több mint 10 éve nem sütök gépbe, csak süt?be. Javaslom , próbáld ki te is. Amikor kiveszem, már nem spriccelem le (van aki így tesz). Esetenként egy tepsibe is teszek a süt?be vizet, hogy g?zben süljön. Itt erre nincs szükség, mert a fed? alatt keletkezik elegend? g?z. Egyebekben igazán köszönöm dícsér? szavaidat, nagyon jól esik. Jó sütögetést kívánok! Üdv: Évi néni

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!