Nosalty Logó

Deresi zabkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
La fée de cuisine
Deresi zabkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
176 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 791 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3161 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 228 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 791 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6804.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    4711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 3161 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba öntjük a forró vizet, a juharszirupot és a vajdarabokat. Szépen elkeverjük. Majd hozzáöntjük a zabpelyhet, és 30 percig hagyjuk állni.
  2. Ezt követően - a keverék még mindig meleg tapintású - hozzáadjuk az élesztőt, és 15 percig hagyjuk pihenni, hogy az élesztő felfusson.
  3. Amikor az élesztőnk feljött, a keverékhez adjuk a sót és fokozatosan a lisztet. Elkezdjük dagasztani a tésztát - ha szükséges, még adunk hozzá lisztet. Amikor a tészta már nem tapad a tál oldalára és a kezünkre sem annyira, akkor kitesszük egy meglisztezett deszkára, és ott gyúrjuk tovább. Amikor a tészta már szép sima és hólyagos, cipót formázunk belőle, és megkenjük a tetejét az olvasztott vajjal, így nem fog megszáradni a teteje a kelesztés alatt.
  4. A tésztát alufóliával és egy konyharuhával takarjuk le, és hagyjuk, hogy a kétszeresére dagadjon. Amikor a tészta a kétszeresére dagadt, újra átgyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt formába tesszük. A tetejét újra megkenjük a maradék olvasztott vajjal, és három helyen bemetsszük, végezetül meghintjük egy marék zabpehellyel. Újra lefedjük, és ismételten pihentetjük, amíg a kétszeresére nem dagad.
  5. A sütőt 176 fokra melegítjük elő. A kenyerünket 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  6. A formában hagyjuk kihűlni, csak ezt követően vesszük ki és szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 176 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 747
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

La fée de cuisine 122 recept

Ezúton is szeretném megköszönni a testvéremnek, hogy megmutatta nekem a Trónok harca elnevezésű sorozatot. Az első perctől fogva nagy rajongója vagyok. Úgy gondoltam, hogy a zabkenyerem tökéletesen illene a Stark család asztalára, ahol arra vár, hogy a gyerekek elfogyasszák uzsonna gyanánt. A Deresi zabkenyér nagyon puha és könnyű. A kenyér sülése közben konyhánkat mennyei vajas illat lengi be.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.