Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos pogácsa 2.

Kolbászos pogácsa 2.
Kolbászos pogácsa 2.
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle pogácsareceptet próbáltam már, különböző ízesítésekkel, az Anyutól örökölt  alapreceptet variálva. Éva barátnőm tette
a bogarat a fülembe ezzel a pogival.:-) Megsütöttem, és isteni illatok terjengtek a konyhában.
Ebből az adagból 35 db pogácsa készült. 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Italkorcsolya.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, sózzuk, elmorzsoljuk benne a zsiradékokat.
  2. Beletesszük a tojássárgákat, a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, és szükség esetén tejfölt, hogy összeálljon.
  3. A füstölt kolbászt apró kockára vágjuk, egy részét a tésztához dolgozzuk, úgy, hogy kb. 35 kiskocka a pogácsák tetejére is jusson.
  4. Fél órát állni hagyjuk (én a sütés előtti este gyúrtam össze, és betettem a hűtőbe egy éjszakára), majd szaggatjuk, tetejét tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, kolbásszal díszítjük.
  5. 20-25 percig sütjük előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 184
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kolbászos sós süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

791
finomliszt 70 dkg
margarin 25 dkg
libazsír 1 ek
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
tej 1 dl
élesztő 3 dkg
cukor 1 késhegynyi
1.5 dkg
sajt 10 dkg
kolbász 25 dkg