r
Nosalty Logó

Kukoricaleves szójaitallal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kukoricaleves szójaitallal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 228 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 911 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 47 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1476 micro
Összesen 228 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1664.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    399 micro
  • β-karotin
    2517 micro
  • β-crypt
    690 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5905 micro
Összesen 911 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    384 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 47 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenjük be a paradicsomokat olívaolajjal, és tegyük be őket a magas hőmérsékletre állított sütőbe legalább 20-30 percre.
  2. A kukoricát öntsük egy tálba, ha konzervkukoricát használunk, öntsük rá a levét is. A kukorica ¾-edét tegyük egy turmixgépbe, és turmixoljuk addig, amíg püré állagú lesz, majd egy sűrűn szőtt szűrőn keresztül szűrjük bele a maradék kukoricát tartalmazó tálba.
  3. A póréhagymát vágjuk vékony csíkokra, tegyük egy lábasba a maradék olívaolajjal együtt, és pirítsuk óvatosan addig, amíg bebarnul. Adjunk hozzá 5 dl vizet, és főzzük 10 percen át, aztán egy hőálló turmixba öntve turmixoljuk össze.
  4. Az így kapott léhez öntsük hozzá a kukoricapürét és az egyben hagyott kukoricaszemeket, és adjunk hozzá 2-4 dl szójaitalt attól függően, hogy mennyire sűrűre szeretnénk a levest. Forraljuk fel, adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint, és az isteni kukoricalevesünk máris elkészült.
  5. Tálalhatjuk melegen és hidegen is, de mielőtt hozzálátnánk, halmozzunk a tetejére a sült paradicsomot, és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3034
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem csak a pattogtatás és a főzés a legjobb dolog, ami a kukoricával történhet. Próbáld ki ezt az az egyedi kukoricalevest is, aminek a különlegességét a szója adja meg!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!