r
Nosalty Logó

Kolbászhúsos puha csiga

Iluska
Kolbászhúsos puha csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kelt tészta

Szósz

704
Kalória
23.4g
Fehérje
104.9g
Szénhidrát
19.9g
Zsír
115.7g
Víz
120.9g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kelt tészta

Szósz

Összesen 704 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kelt tészta

Szósz

Összesen 3520 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kelt tészta

Szósz

Összesen 215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2477 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 704 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6407.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    3424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    524.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    12383 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 3520 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    754 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Korábban vegyünk ki mindent, hogy langyos legyen a hozzávaló!! Az élesztőt kevés langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal, a langyos tejjel megdagasztjuk, 1 órát letakarva kelesztjük. (langyos helyen)
  3. Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokat vágunk, majd megkenjük a készített kolbászos szósszal. Minden csíkot feltekerünk, és sütőpapíros tepsibe pakoljuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegítés nélkül sütőbe toljuk, és megsütjük 200 fokon.
  4. Kihűlve fogyasztjuk. Jó étvágyat!!

Szósz

  1. A zsíron a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot apróra vágva, ketchupot, az apróra vágott kolbászhúst, a fűszereket.
  2. Összefőzzük, ha szükséges sózzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Én mindig veszem a fáradtságot, és külön tekerek fel minden csigát, hisz így szép formája lesz!! A kolbászos szósztól pedig ez a puha tésztájú csiga valami mennyei ízű.. :-))))

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...