Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszkrémmel töltött macaron

Kókuszkrémmel töltött macaron
Kókuszkrémmel töltött macaron
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint sok más különlegességről, a macaronokról is csak pár hónapja hallottam először. Eleinte nem is izgattak különösebben (főleg, amikor egy receptben megláttam, hogy a fehérjéket egy hétig pihentetni kell....), de aztán nyári Franciaországot is érintő utunk során lehetőségem nyílt megkóstolni néhányat és rögtön beléjük szerettem :)

Pár hete megfogalmazódott bennem, hogy barátnőmet születésnapján ilyen kis finomságkkal lepem meg, így volt időm pihentetni a tojásfehérjéket is. Sajnos a krémet csak közvetlen a habcsókok előtt készítettem el, így kicsit folyós volt, amikor ragasztgatnom kellett vele...

A végeredményen viszont sokat nem változtatott: szerintem - és az ünnepelt visszajelzése által megerősítve - nagyon fincsi kombinációt sikerült összehozni. Kb. 10-15 darab jön ki.

hozzávalók / 5 adag

A habcsókhoz

A krémhez

ajánlat

Vállalkozókedvűeknek és türelmeseknek ;). Egyébként én azt tapasztaltam, hogy könnyebb volt elkészíteni, mint ahogy azt gondoltam, úgyhogy bátran bele lehet vágni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Javaslom, hogy a macaron készítés előtti este, de legalább pár órával korábban készítsük el a krémet, hogy legyen ideje megfelelően lehűlni és megsűrűsödni.
  2. A krémhez gőz felett az 1 ek vajon megolvasztjuk a fehér csokoládét. Nem szükséges teljesen folyósra, elég ha csak "ragacsosra" puhul.
  3. Közben egy másik edénybe öntjük a tejszínt és a kókusztejet, majd forráspontig melegítjük, ügyelve, nehogy leégjen. 
  4. Ha megmelegedett, ráöntjük az olvadt csokoládéra, és addig kavargatjuk (esetleg gőz felett melegen tartva), amíg teljesen el nem olvad a csokoládé a forró tejszínes keverékben. Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket (és esetleg 1-2 ek kókuszszirupot). A krémet lehűtjük, majd hűtőbe tesszük (legalább 2 órára!)
  5. Ha a krém kész - vagy másnap - nekiállhatunk a habcsókoknak: egy tálba szitáljuk a mandulát és a porcukrot, egy másikban pedig felverjük a tojásfehérjét. 
  6. A felvert tojásfehérjéhez keverjük a kristálycukrot és a kakaóport, majd hozzáöntjük a habot a másik - mandulalisztes, porcukros - keverékhez. Jól összedolgozzuk, aztán habzsákba töltjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis - kb. 2-3 cm-es - köröket nyomkodunk belőle, ha végeztünk, akkor szobahőmérsékleten egy órára pihenni hagyjuk.
  8. A pihenő elteltekor a sütőt előmelegítjük 175°-ra. A tepsit betesszük, és kb 5-7 percig sütjük a habcsókokat, amíg meg nem emelkednek kicsit. Amint ez megtörtént, visszábbvesszük a hőfokot kb. 120-130°-ra, és kinyitjuk résnyire a sütő ajtaját. Így sütjük tovább kb. 10-15 percet (de nálam volt olyan adag, ami összes 20 percig volt bent).
  9. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.
  10. Ezután megkenjük őket a krémmel, és kettessével összeragasztgatva elkészítjük a macaronokat.
  11. Érdemes ismét pár órára, de lehetőség szerint - és ha kibírjuk kóstolás nélkül - akár egy napra is dobozostól hűtőbe rakni őket.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 51 867
elküldve: 10
receptkönyvben: 442
elkészítve: 2/11
Facebookon megjelent: -

szakács

asztika

Mióta szakács: 2011.01.16.
24 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos macaron, csokis-kókuszos macaron

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

528
mandulaliszt 140 g
porcukor 200 g
tojásfehérje 3 db
cukor 20 g
cukrozatlan kakaópor 4 ek
fehér csokoládé 100 g
habtejszín 100 ml
kókusztej 100 ml
kókuszreszelék 3 ek
vaj 1 ek