Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-pisztáciás macaron

Csokis-pisztáciás macaron
Csokis-pisztáciás macaron
73 perc / előkészület: 60 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első macaron-próbálkozásomat ezen recept alapján készítettem. Édes kis finomságok  kerültek asztalra a család nagy örömére. Remélem, mindenkinek sikerélményben lesz része ezen recept elkészítése után.  

20 db, 4 cm átmérőjű összetöltött macaron készül ebből az adagból.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához először is mérjük ki pontosan a hozzávalókat. (A tojásfehérjénél is!) Majd a mandulalisztet és porcukrot szitáljuk át, és az 50 g tojásfehérjét (felverés nélkül) fakanállal vagy kézzel keverjük hozzá. Puha, linzertésztát fogunk kapni, amelyet ha elkészült, a felhasználásig folpack-ba csomagoljuk, hogy ne száradjon ki.
  2. Következő lépésként a 40 g vizet és a 120 g cukrot elkezdjük melegíteni, azaz cukorszirupot készítünk. Míg ez elkészül, elkezdjük felverni a másik 50 g tojásfehérjét. Mikor félig felverődött, hozzákeverjük a 35 g cukrot. Kemény habot kell kapnunk. Ezalatt elkészül a cukorszirup, amelyet a tűzről levéve, vékony sugárban hozzákeverünk a habhoz. Ha ez megvan, 2-3 csepp piros ételfestéket is keverjünk hozzá. Addig verjük, amíg a tál szobahőmérsékletű nem lesz.
  3. A hab negyedét keverőlapáttal keverjük a félrerakott linzer állagú tésztához, majd a hab többi részét is óvatosan keverjük hozzá. Nem túl folyós, de nem is túl kemény állagot kell kapnunk. Ha esetleg kemény lenne, keverjük még egy kicsit.
  4. A kész tésztát töltsük át habzsákba, és nyomjunk 4 cm átmérőjű köröket sütőpapírra. Ha végeztünk 2-3-szor üssük az asztalhoz a tepsit, így a tésztában lévő légbuborékok eltűnnek. Ezután szárítsuk 40-50 percet, ameddig érintésre száraz nem lesz. (Ügyeljünk arra, hogy állandó hőmérséklet legyen a konyhába, ne legyen huzat.)
  5. Süssük 150 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 13 percig. Ha elkészültek, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szedjük le a papírról óvatosan.

Krém

  1. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd a vajat, és végül hozzákeverjük a tejszínt. Simára keverjük, majd kihűtjük. Akkor jó, hogyha kenhetőre dermedt. Nyugodtan rakjuk hűtőbe vagy fagyasztóba. Ha nagyon megdermedne, akkor visszarakhatjuk kis időre vízgőz fölé.

Összeállítás

  1. Ha kihűlt a tészta és a krém, összeállíthatjuk a macaronokat. A krémet töltsük habzsákba, és nyomjunk az alsó kalap közepére belőle, majd helyezzük rá a másik kalapot. Ezt addig folytassuk, míg az összes kalap elfogy, majd durvára darabolt pisztáciába forgatjuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 629
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pöti

Mióta szakács: 2019.04.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

francia desszertkülönlegesség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

966
mandulaliszt 150 g
porcukor 150 g
tojásfehérje 50 g
cukor 35 g
tojásfehérje 50 g
víz 40 g
cukor 120 g
ételfesték 2 csepp
csokoládé 200 g
habtejszín 100 ml
vaj 75 g
pisztácia 50 g