r
Nosalty Logó

Macaroon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Macaroon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A 12 darab macaroonhoz

A csoki ganache-hoz

Összesen 449 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A 12 darab macaroonhoz

A csoki ganache-hoz

Összesen 1793 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A 12 darab macaroonhoz

A csoki ganache-hoz

Összesen 345 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 449 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1793 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

A 12 darab macaroonhoz

A csoki ganache-hoz

Elkészítés

A 12 darab macaroonhoz

  1. Az őrölt mandulát egy tálba szitáljuk a porcukorral. Jó alaposan daráljuk meg előtte, egyetlen porcukor-csomócska sem maradhat benne.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadagoljuk a kristálycukrot.
  3. Óvatosan beleforgatjuk szilikonos lapáttal a porcukros mandulát a tojásfehérjébe. Először a mandula 1/3-át, alaposan, de óvatosan keverjük bele, majd a második és a harmadik harmadot is. Ne keverjük túl. Mikor már homogén a massza, töltsük habzsákba, kb. 1 centis lyukat vágjunk a végére.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire kb. 50 forintos nagyságú gömböket nyomjunk a masszából.
  5. Ezután néhányszor üssük hozzá erőteljesen a tepsit a pulthoz, hogy a levegőbuborékok távozzanak, és kb. 45 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és már nem ragad a massza az ujjunkhoz, akkor tehetjük be őket a 160 fokra előmelegített sütőbe.
  6. Kb. 10-12 perc alatt süssük őket készre. (Az első 5-6 perc után célszerű kb. 130 fokra levenni a sütőt.)
  7. Ha teljesen kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról.
  8. Az étcsokit vízgőz felett olvasszuk meg, adjuk hozzá a tejszínt. Ha homogén a massza, kész. Hűtsük le teljesen.
  9. A kihűlt macaronokat a kihűlt ganache-sal ragasszuk össze.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 115
  • Össznézettség: 121387
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 08.

Ajánló

Az arányok miatt elnézést, 75 g mandulával szoktam csinálni, de sajnos kifogytam, ennyi volt itthon, így ennek arányában kellett alakítanom a többi hozzávalón.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Macaroon
Szofika 104 recept

Hosszú és rögös út vezetett odáig, hogy a tökéletestől továbbra is távol álló macaroonjaimat a nyilvánosság elé tárjam. Tavaly ősszel Párizsban lettem szerelmes a macaroonba. Mégis idén júniusban jutottam el odáig, hogy megpróbálkozzam vele. Az első katasztrofális eredmény nem vette el a kedvem a folytatástól. Anyu ezeréves gázsütőjét okoltam, amin nem lehet tudni, hogy 130 vagy 170 fokon ég-e a sütő. Na, majd a sajátomban biztos sikerül. És sikertelenebbnél sikertelenebb próbálkozások követték egymást. Felleltem minden szakirodalmat, videókat néztem, macaroon-os könyvet vettem, és közben irigykedve olvastam  kishazánk gasztrobloggereinek beszámolóját, miszerint elsőre milyen szép macaroonokat sütöttek,és milyen könnyű. Dehogy könnyű. Nagyon sok mindenen múlik. A sütőn, a mandulán, a tojásfehérjén. Most először használtam hozzá 2 napig öregített fehérjét. Patikamérleg kell hozzá, tény és való. Nem lehet csak úgy saccperkábé kimérni az alapanyagokat. Mégis azt hiszem, hogy talán a kitartásomnak és a türelmemnek (mely egyedül a konyhai tevékenységeimben nyilvánul meg) köszönhető, hogy most talán azt mondhatom, sikerült. Lett "talpa" is,és nem repedt be a teteje. Fogadjátok szeretettel.:) Még több kép látható itt.

Hozzászólások

Bató Edit

Szofika, Te nagyon-nagyon ügyes vagy és roppant kitartó, de meg is lett az eredménye! Üdv.Edit

Szofika

Kedves Edit,koszonom szepen!Hosszu honapok alatt ugyan,de ugy tunik,vegre csak kiforrja magat a dolog:)Udv:Szofika

Sz. Ági

Iszonyú félve kezdtem hozzá, azok után, amiket írtatok, biztos voltam benne, hogyha mindentf el?írásszer?en csinálok, akkor is ezer meg egy dolgon bukhat el a dolog, de sikerült! Rögtön els?re! Persze lehet hogy ez csak a kezd?k szerencséje, és soha többet nem lesz ilyen tökéletes, mindenesetre, mire kett?t pillogtam, már nem volt bel?le egy darab se. Ötlet: én a krémet teljes kih?lés után elektromos habver?vel felvertem. Teljesen szilárd, de kenhet? lett, nem akart kifolyni, mint verés el?tt. És: sokkal több fért be két süti közé, ami édesszájúaknál nem hátrány...

Szofika

Kedves Szeag! Örülök, hogy sikerült.:) Én nem vertem fel ugyan a krémet, de legközelebb kipróbálom:) További sikeres macaroonsütést kívánok! Üdv: Szofika

Törölt felhasználó

Egy ideje tervezem ,végre van már itthon mandulaliszt is :-) már csak nyugodtság kell és hamarosan végre megcsinálom.

Szofika

Így van, a nyugodtság a legfontosabb hozzávaló:) Sok sikert! Üdv: Szofika:)

marika31

57g tojásfehérje az hány tojás? 1?

scarlett69

Szia! Tojás nagyságától függ: legalább 2, de inkább 3 db.

Petrőcz Cintia

a mandulának le kell szedni a barna héját miel?tt ledarálom?

Szofika

Kedves Cintipingvin! Igen, feltétlenül!! Üdv: Szofika :)

Petrőcz Cintia

elkészült. els?re sikerült. csak pár repedt meg, de így is össze lehetett tapasztani ?ket. nekem nagyon ízlett, bár még sosem ettem cukrászdában ilyet. a habcsókra emlékeztetett az íze. köszönöm a receptet! tetszik! :)

Szofika

Örülök neki, hogy sikerrel jártál, további sikeres macaron-sütögetést :) Üdv: Szofika :)

Törölt felhasználó

en a kremhez adtam még vajat, rumaromat es reszelt citromhejat. feldobja a macaront))

Törölt felhasználó

http://www.macaron.hu/macaron-fozoiskola/ Itt megnézhetitek a gyakorlatban is hogyan készül ez a "mennyei manna"! Már én is régóta szemezem vele, de biztos ki fogom próbálni.

Törölt felhasználó

Megtudnad mondani hogy hány db macaron jön ki 1 adagbol??

ÍzekImákSzerelem

Ez egy szuper recept! :) Els?re sikerült és egyik sem tört össze...el sem akartam hinni! :) Én még megszíneztem piros ételfestékkel is és gyönyör? pink macaronok lettek! (sima 70Ft folyékony festék) Nagyon köszönöm Szofika, követlek a blogon és a facen is! :) Ani

Szofika

Kedves Ani,szuper,nagyon orulok,hogy sikerult elsore,nagyon ugyes vagy :) remelem talalsz a tovabbiakban is Neked tetszo recepteket a blogon,koszonom a kovetest is :) Szeretettel: Szofika

Törölt felhasználó

Kedves Szofika! Köszönet ezért a szuper receptért! Életem els? macaronjai tökéletesek lettek neked köszönhet?en! Üdv: Judit

Szofika

Kedves Judit,ennek igazan orulok,koszonom a visszajelzest! udv: Szofika

Hozzávalók

A 12 darab macaroonhoz

A csoki ganache-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek