Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kocsonya Pancsika konyhájából

Kocsonya Pancsika konyhájából
Kocsonya Pancsika konyhájából
190 perc / előkészület: 10 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat hallunk manapság arról, hogy a szép, fiatalos bőr egyik titka a kollagén (ezt kozmetikusként is alátámasztom). Azonban nem elegendő kívülről drága készítményekkel kezelni a bőrt, hanem megfelelő ételekkel (+életmóddal) is táplálni kell a bőrt. Az egyik ilyen szuper ételünk a kocsonya, melyet nem csak szilveszter tájékán készítek.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Nagyon finom apróra vágott snidlinggel vagy friss újhagymával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan megtisztítjuk, átmossuk az összetevőket, és a sertésalkotókat feldaraboljuk, majd egy nagy lábasban feltesszük főni, annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi (nem szoktam főzés közben a vizet pótolni), beletesszük a szemes borsot és a fokhagymát felaprítva.
  2. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a kocsonya, jól ki kell főni a bőrös-csontos részekből a kollagénnek, így legalább 2 órán keresztül főzzük, alacsony hőfokon (épp hogy gyöngyözik). Közben a képződő habot folyamatosan eltávolítjuk a tetejéről.
  3. Ezután beletesszük a karikára vágott sárgarépát is, a felaprított petrezselyemzöldet és a sót is. Így még legalább 1 órát főzzük.
  4. Amikor teljesen omlós, puhára főttek a húsok, akkor lehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kb. fél órát hűlni, majd a tetején képződött zsírréteget leszedjük róla, ezután átmerhetjük tálkákba. Közben a 6-8 perc alatt keményre főzzük a fürjtojásokat, hideg vízzel bőségesen öblítjük, és megpucoljuk, félbevágjuk és beletesszük a kocsonyás tálakba.
  5. Tetejét meghinthetjük még őrölt borssal és pirospaprikával (esetleg apróra vágott petrezselyemmel). Amikor szobahőmérsékletűre hűltek a tálkák, akkor betesszük a hűtőbe, és 5-6°-on akár 1 hétig is elállnak.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 327
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi kocsonya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

6710
sertésfül 30 dkg
sertéscsülök 70 dkg
sertésbőrke 50 dkg
sertésköröm 50 kg
sárgarépa 1 nagy db
fokhagyma 1 közepes fej
himalája só 0 ízlés szerint
fekete bors 30 szem
petrezselyem 1 csokor
fürjtojás 12 db
víz 6 l