Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Komlóleves

Komlóleves
Komlóleves
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készíthetjük úgy is, mint a zöldbablevest vagy a salátalevest, de adhatunk hozzá füstölt húskockákat is. A komlónak nyugtató, altató és koleszterinszint csökkentő hatása van. Levesnek a fiatal hajtásokat használjuk, 15-20 cm-t csípjünk le a szárcsúcsról.

hozzávalók / 4 adag

Leves

Csurgatott tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A komlót az olajon megfonnyasztjuk, feltöltjük a húslével vagy a vízzel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a sót. Puhára főzzük.
  2. A tojást, lisztet és vizet összedolgozzuk, 15 percet pihentetjük, majd belecsurgatjuk a levesbe. Amikor feljöttek a felszínre, még 2-3 percet főzzük.
  3. A tojássárgát a tejföllel elkavarjuk, merünk hozzá egy kevés levest, majd az egészet a leveshez adjuk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 143
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

leves komlóból, komlóból készült leves, komlóleves csurgatott tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

214
komló 200 g
alaplé 2 l
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
tojássárgája 1 db
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
víz 0.7 dl