Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Komlóleves

Komlóleves
Komlóleves
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készíthetjük úgy is, mint a zöldbablevest vagy a salátalevest, de adhatunk hozzá füstölt húskockákat is. A komlónak nyugtató, altató és koleszterinszint csökkentő hatása van. Levesnek a fiatal hajtásokat használjuk, 15-20 cm-t csípjünk le a szárcsúcsról.

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg komló
  • 2 l húslé (ha nincs, akkor víz)
  • 2 ek olaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 tojássárga
  • 2 púpozott ek tejföl

Csurgatott tészta:

  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 0,7 dl víz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A komlót az olajon megfonnyasztjuk, feltöltjük a húslével vagy a vízzel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a sót. Puhára főzzük.
  2. A tojást, lisztet és vizet összedolgozzuk, 15 percet pihentetjük, majd belecsurgatjuk a levesbe. Amikor feljöttek a felszínre, még 2-3 percet főzzük.
  3. A tojássárgát a tejföllel elkavarjuk, merünk hozzá egy kevés levest, majd az egészet a leveshez adjuk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 474
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

leves komlóból, komlóból készült leves, komlóleves csurgatott tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!