Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus fasírt tejfölös kapros tökfőzelékkel

Klasszikus fasírt tejfölös kapros tökfőzelékkel
Klasszikus fasírt tejfölös kapros tökfőzelékkel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sok cukkini után végre igazi, magyar tök!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha van kéznél házi kovászos uborkalé, akkor ecet helyett ebből többet lehet aláönteni, ebben párolni, így (szerintem) a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt lehámozzuk, kimagozzuk, legyaluljuk. Besózzuk, félretesszük. A zsemlét egy kisebb tálkába tesszük, annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje.  
  2. A hagymát apróra kockázzuk, 1 ek mangalica zsíron pároljuk, kicsi vízzel felöntjük, és puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kinyomkodott gyalult tököt, óvatosan összekeverjük, kevés vizet öntünk alá, rászórjuk a kaprot, ca. 1 kk ecetet, és alacsony hőmérsékleten lassan megpároljuk.
  3. A darált húst egy keverőtálba tesszük, megsózzuk-borsozzuk, pici őrölt pirospaprikát, a pépesített fokhagymát, a tojást és a kifacsart zsemlét hozzáadjuk, kézzel jól összedolgozzuk az egészet.   
  4. A tököt ízlés szerint berántjuk, avagy habarjuk.
  5. A húsmasszából kezünkkel fasírtokat formálunk, alaposan megforgatjuk a zsemlemorzsában, és bő zsírban, inkább egy kisebb, de magas falú serpenyőben nem túl magas hőmérsékleten kisütjük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 38 172
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tökfőzelék húspogácsával, főzelék fasírttal, kapros tejfölös tökfőzelék

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-08-13 15:02

Örömmel hivnalak, de sajna nagyon tavol vagy...! Köszönöm a kedves hozzaszolast! :) Minden OK Nalad? Oly regen nem tettel fel Eva-Anyocas-finomsagokat!

Üdv-üdv!
Marti

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-08-13 14:40

Kedves Witch, ezt en is ujra- es ujra konstatalom! Mig sült a fasirt, igazi, "Anyus"-illatok terjengöztek a konyhaban - mar csak ezert is megerte, hogy elkeszitettem...

witch
witch / witch Tue, 2013-08-13 20:44

Kedves Marti!
Igen, en is annyifele "utazgatok" a gasztronomia vilagaban, de
egy igazi magyar eteltol semmi nem esik jobban. Mar csak az
emlekek miatt is erdemes vissza-vissza terni a gyokereinkhez. :)
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-08-13 22:44

Kedves Witch,
nagyon megörvendeztettel a valaszoddal! En is szeretek "kalandozni", de hanyszor es hanyszor törtenik meg velem, hogy a sok ujdonsagot nyujto, külvilag-konyha mellett vegülis a Magyar konyha mellet teszem le a voksot... Mennyi emlek, mennyi szepseg kapcsolodik egy-egy etekhez, annak illatahoz... Ez legtöbbnyire sokkal többet jelent, mint egy-egy egzotikus különlegesseg kiprobalasa...

Szeretettel üdvözöllek!
Marti

witch
witch / witch Wed, 2013-08-14 12:58

Van amikor csak ezert ugrok be ide kedves Marti, egy kis tereferere, mert
annyira egyforman gondolkodunk.
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-08-13 15:13

Örömmel hivnalak...de sajnos olyan tavol vagy! Köszönöm a jelzest!:) Minden OK Nalad, oly regen nem tettel fel valami Eva-Anyocas finomsagot! Hianyzol! :)

Marti

551
közönséges tök 1 közepes db
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
fokhagyma 1 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
tej 2 dl
tejföl 1 dl
kapor 1 csokor
mangalica zsír 1 ek
zsemlemorzsa 1 bögre
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ecet 1 kk