r
Nosalty Logó

Kinder Bueno szelet Bandika konyhájából

voti75
Kinder Bueno szelet Bandika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

3274
Kalória
55.5g
Fehérje
421.4g
Szénhidrát
149.1g
Zsír
86.8g
Víz
488.8g
Koleszterin
18.1g
Élelmi rost
223.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Krém

Összeállítás

Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Krém

Összeállítás

Összesen 13081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Krém

Összeállítás

Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3085 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    421.4 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    222.1 g

Zsír

  • Összesen
    596.3 g
  • Telített zsírsav
    370 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12340 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    2992 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    659 mg
  • Foszfor
    3122 mg
  • Nátrium
    5322 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1685.5 g
  • Cukor
    894 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

Víz

  • Összesen
    347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2535 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 13081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, zsemlemorzsát, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk lassan a cukrot, aztán óvatoskodva az olvasztott margarint, majd belekavarjuk a lisztes-sütőporos-zsemlemorzsás keveréket.
  3. Vajjal-liszttel kikent tepsibe borítjuk, elkenjük, majd rászórjuk a darált diót. Dolgozhatunk persze őrölt mogyoróval is.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
  5. Míg hűl, elkészítjük a krémet. Kikeverjük jó rendesen a cukrot a tojások sárgájával, majd beleöntünk egy pici tejet, beleszórjuk a pudingport, kikeverjük, a lisztet és a vaníliát hozzátesszük, és simára dolgozzuk vele.
  6. Ekkor a maradék tejet feltesszük forrni, aztán amint forrósodni kezd, pár kanállal hozzáöntünk a tojásos keverékhez, közben kavargatva, hogy lazább legyen, és melegebb, vagyis hőkiegyenlítést végzünk.
  7. Ezután már annyi a dolgunk, hogy állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró tejbe az egészet, és addig főzzük állandó kavarás mellett, míg jó sűrű nem lesz. Ha megfőtt, várunk, amíg kihűl. Jó lefedve tartani, féloldalasan rakva rá a fedőt - így nem fog bebőrösödni.
  8. Míg hűl, addig a mogyorókrémet felolvasztjuk, és rásimítjuk a meghűlt tészta tetejére, erre aztán mehet a vaníliás tejbe áztatott keksz. Formásan, szépen rakosgatjuk,rárakjuk sorban a beáztatott kekszet.
  9. Ekkor jöhet a puding kikeverése, hozzáadjuk a vajat, és alaposan megdolgozzuk. Az elkészült krémet kettéosztjuk.
  10. Az étcsokit felolvasztjuk mikróban, vagy pedig gőz segítségét igénybe véve, és hozzáadjuk a krém egyik feléhez. A maradék sárga krémet rákenjük a kekszsorunkra, aztán erre is tejbe áztatott keksz megy.
  11. Majd következik a csokis krém rásimítása. Néhány órát, de inkább egy éjszakát hideg helyre rakjuk, akkor szeleteljük.
  12. Ha így nem elég, akkor a tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy csokiréteggel zárhatjuk. De a nélkül is épp elég laktatós...

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 75 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x4

Tetejére, ha akarjuk, rakhatunk tortadarát, vagy csokit csorgatva.

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...