r
Nosalty Logó

Kinder Bueno szelet Bandika konyhájából

voti75
Kinder Bueno szelet Bandika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

3274
Kalória
55.5g
Fehérje
421.4g
Szénhidrát
149.1g
Zsír
86.8g
Víz
488.8g
Koleszterin
18.1g
Élelmi rost
223.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Krém

Összeállítás

Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Krém

Összeállítás

Összesen 13081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Krém

Összeállítás

Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3085 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    421.4 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    222.1 g

Zsír

  • Összesen
    596.3 g
  • Telített zsírsav
    370 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12340 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    2992 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    659 mg
  • Foszfor
    3122 mg
  • Nátrium
    5322 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1685.5 g
  • Cukor
    894 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

Víz

  • Összesen
    347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2535 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 13081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, zsemlemorzsát, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk lassan a cukrot, aztán óvatoskodva az olvasztott margarint, majd belekavarjuk a lisztes-sütőporos-zsemlemorzsás keveréket.
  3. Vajjal-liszttel kikent tepsibe borítjuk, elkenjük, majd rászórjuk a darált diót. Dolgozhatunk persze őrölt mogyoróval is.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
  5. Míg hűl, elkészítjük a krémet. Kikeverjük jó rendesen a cukrot a tojások sárgájával, majd beleöntünk egy pici tejet, beleszórjuk a pudingport, kikeverjük, a lisztet és a vaníliát hozzátesszük, és simára dolgozzuk vele.
  6. Ekkor a maradék tejet feltesszük forrni, aztán amint forrósodni kezd, pár kanállal hozzáöntünk a tojásos keverékhez, közben kavargatva, hogy lazább legyen, és melegebb, vagyis hőkiegyenlítést végzünk.
  7. Ezután már annyi a dolgunk, hogy állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró tejbe az egészet, és addig főzzük állandó kavarás mellett, míg jó sűrű nem lesz. Ha megfőtt, várunk, amíg kihűl. Jó lefedve tartani, féloldalasan rakva rá a fedőt - így nem fog bebőrösödni.
  8. Míg hűl, addig a mogyorókrémet felolvasztjuk, és rásimítjuk a meghűlt tészta tetejére, erre aztán mehet a vaníliás tejbe áztatott keksz. Formásan, szépen rakosgatjuk,rárakjuk sorban a beáztatott kekszet.
  9. Ekkor jöhet a puding kikeverése, hozzáadjuk a vajat, és alaposan megdolgozzuk. Az elkészült krémet kettéosztjuk.
  10. Az étcsokit felolvasztjuk mikróban, vagy pedig gőz segítségét igénybe véve, és hozzáadjuk a krém egyik feléhez. A maradék sárga krémet rákenjük a kekszsorunkra, aztán erre is tejbe áztatott keksz megy.
  11. Majd következik a csokis krém rásimítása. Néhány órát, de inkább egy éjszakát hideg helyre rakjuk, akkor szeleteljük.
  12. Ha így nem elég, akkor a tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy csokiréteggel zárhatjuk. De a nélkül is épp elég laktatós...

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 75 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x4

Tetejére, ha akarjuk, rakhatunk tortadarát, vagy csokit csorgatva.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek