Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns chiliszósz

Pikáns chiliszósz
Pikáns chiliszósz
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég sok chilipaprikám van otthon, amit szerintem életem végéig sem tudnék megenni... Ezért kitaláltam, hogy megpróbálkozok egy chiliszósszal, és ha bejön, akkor csinálok még. Hát bejött. Önállóan is megállja a helyét, mondjuk sűlthúsok mellé, de egyéb ételek ízesítésére is kiváló. Üvegbe töltve hűtőben eláll, de azért ne főzzünk ennél nagyobb mennyiséget egyszerre.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A chiliket félbevágjuk, a magokat kiszórjuk, és paprikákat forró vízbe áztatjuk legalább egy órára.
  2. Közben a paradicsomok héját lehúzzuk. Ezt elég egyszerűen elérhetjük: lobogó vízbe dobjuk a paradicsomokat, kb, 10-ig számolunk, hideg vízbe dobjuk, és egy éles késsel már le is húzható a héja.
  3. A hámozott paradicsomokat, a hagymát, a fokhagymát, és a chiliket robotgépben pürésítjük.
  4. Az olajat felhevítjük, erre ráöntjük a chiliszószt, ízlés szerint fűszerezzük, és jól összefőzzük.
  5. Üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 980
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csípős szósz, paradicsomos chili szósz, chili lekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

62
chili 4 db
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 4 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
balzsamecet 3 csepp