r
Nosalty Logó

Kínai sült tészta csirkehússal

Edit
Kínai sült tészta csirkehússal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

456
Kalória
22.3g
Fehérje
74.3g
Szénhidrát
7.8g
Zsír
181.5g
Víz
27.4g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    858 micro
  • β-karotin
    2009 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6837 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1778 mg
  • Nátrium
    3699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    445.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1089 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    497 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1533 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5149 micro
  • β-karotin
    12055 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 2742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet ujjnyi csíkokra felvágjuk.
  2. 4 ek szójaszószt összekeverünk a pirospaprikával, korianderrel, borssal, gyömbérrel, a reszelt fokhagymával
  3. Ebbe beleforgatjuk a húst, és legalább 2 órát állni hagyjuk. (Legjobb, ha előző este bepácoljuk a húst!)
  4. Egy lábasban felteszünk vizet sóval melegedni.
  5. Egy nagyobb lábasba pici olajat öntünk, felmelegítjük, és a tésztát beletesszük, kevergetve lepirítjuk, hogy szép barna színe legyen. (Természetesen nem lesz mindenhol egyformán barna, de arra vigyázzunk, hogy ne égjen meg!)
  6. Ekkor átborítjuk a tésztánkat a vízbe. (Nem baj, ha még nem forr a víz!) A lábasba, amiben pirítottuk a tésztát töltünk még pici olajat, és a bepácolt csirkemellet átöntjük, lepirítjuk, majd kiszedjük egy tálra, és félretesszük.
  7. Megint egy pici olajat öntünk a lábasba, és a vékony csíkokra vágott káposztát, répát, hagymát rádobjuk, és roppanósra pároljuk, majd 2 ek szójaszósszal meglocsoljuk.
  8. Közben a tésztánk megfőtt, leszűrjük, ráborítjuk a zöldségekre, beletesszük a húst is, és pár percig összepirítjuk, sűrűn kevergetve. Kóstoljuk, és ha kell, ízesítjük még sóval, borssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Mindig szemeztem a kínai sült tésztával, de sosem ettem még. Így nem tudom, hogy milyen íze van az úgymond éttermi ételnek. Találtam pár receptet, de az egyik azért nem tetszett, mert nem volt benne hús, a másiknak pedig a fűszerei nem jöttek be. Összekevertem ezért a két recept hozzávalóit, és ez lett belőle.  A menyem azt mondta, hogy finomabb, mint az eredeti. Na majd most már megkóstolom valahol én is, és össze tudom majd hasonlítani. Gergő fiam pálcikával ette, egész ügyes volt vele.

További receptek

Spárgakrémes gnocchi

Aki egy igazán tavaszias tésztára vágyik, készítse el az alábbi spárgás gnocchit: magával ragadó, lehengerlően krémes szósz és karakteres, párolt spárgafejek gazdagítják a puha ...

Lakos Benedek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezek az otthoni praktikák segítenek napégés ellen

Hiába a naptej és az óvatosság, a nyári napsugarak időnként túljárhatnak az eszünkön – a napégés pedig nemcsak kellemetlen, de fájdalmas is lehet. Szerencsére van néhány egyszerű, otthon is bevethető trükk, amivel gyorsan enyhítheted a tüneteket – ráadásul nem is kerülnek sokba.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...