r
Nosalty Logó

Kínai sült tészta csirkehússal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Edit
Kínai sült tészta csirkehússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    858 micro
  • β-karotin
    2009 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6837 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1778 mg
  • Nátrium
    3699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1089 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    497 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1533 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5149 micro
  • β-karotin
    12055 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 2742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet ujjnyi csíkokra felvágjuk.
  2. 4 ek szójaszószt összekeverünk a pirospaprikával, korianderrel, borssal, gyömbérrel, a reszelt fokhagymával
  3. Ebbe beleforgatjuk a húst, és legalább 2 órát állni hagyjuk. (Legjobb, ha előző este bepácoljuk a húst!)
  4. Egy lábasban felteszünk vizet sóval melegedni.
  5. Egy nagyobb lábasba pici olajat öntünk, felmelegítjük, és a tésztát beletesszük, kevergetve lepirítjuk, hogy szép barna színe legyen. (Természetesen nem lesz mindenhol egyformán barna, de arra vigyázzunk, hogy ne égjen meg!)
  6. Ekkor átborítjuk a tésztánkat a vízbe. (Nem baj, ha még nem forr a víz!) A lábasba, amiben pirítottuk a tésztát töltünk még pici olajat, és a bepácolt csirkemellet átöntjük, lepirítjuk, majd kiszedjük egy tálra, és félretesszük.
  7. Megint egy pici olajat öntünk a lábasba, és a vékony csíkokra vágott káposztát, répát, hagymát rádobjuk, és roppanósra pároljuk, majd 2 ek szójaszósszal meglocsoljuk.
  8. Közben a tésztánk megfőtt, leszűrjük, ráborítjuk a zöldségekre, beletesszük a húst is, és pár percig összepirítjuk, sűrűn kevergetve. Kóstoljuk, és ha kell, ízesítjük még sóval, borssal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 51210
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Ajánló

Más zöldségeket is lehet használni, pl: zöldborsó, gomba, paprika, esetleg nyers gyömbér, zöldbab stb...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig szemeztem a kínai sült tésztával, de sosem ettem még. Így nem tudom, hogy milyen íze van az úgymond éttermi ételnek. Találtam pár receptet, de az egyik azért nem tetszett, mert nem volt benne hús, a másiknak pedig a fűszerei nem jöttek be. Összekevertem ezért a két recept hozzávalóit, és ez lett belőle.  A menyem azt mondta, hogy finomabb, mint az eredeti. Na majd most már megkóstolom valahol én is, és össze tudom majd hasonlítani. Gergő fiam pálcikával ette, egész ügyes volt vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!