Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás - diós zellersaláta

Almás - diós zellersaláta
Almás - diós zellersaláta
29 perc / előkészület: 25 perc főzés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy folyóiratban olvastam ezt a receptet, s habár nem vagyok nagyon oda a zellerért, ki kellett próbálnom. S hát ... ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert megtisztítjuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és enyhén sós, citromos vízben 3-4 percig főzzük, majd a levében hűlni hagyjuk.

  2. Az almát félbevágjuk, kicsumázzuk, és a retekkel együtt ugyancsak gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A diót durvára aprítjuk.

  3. A majonézt a tejszínnel higítjuk, végül az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. Lefedve rövid időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze jól összeérjen.


  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 42 327
elküldve: 9
receptkönyvben: 260
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pikáns zellersaláta, majonézes zellersaláta almával és dióval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-05-18 08:50

Kedves Glaser! Kézzel szeletelted ilyen szépre a zellert és az almát, gyönyörű szabályosak a szeletek! Gratulálok!
Üdv,
Dia

256
zeller 200 g
0.5 teáskanál
citromlé 1 citromból nyert
alma 2 kis db
retek 5 db
dió 50 g
majonéz 6 ek
habtejszín 30 ml