r
Nosalty Logó

Zellerrémoulade

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Zellerrémoulade
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A zeller előkészítéséhez

A mustáros majonézhez

Összesen 368 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A zeller előkészítéséhez

A mustáros majonézhez

Összesen 1475 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A zeller előkészítéséhez

A mustáros majonézhez

Összesen 152 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 368 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2416.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 1475 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

A zeller előkészítéséhez

A mustáros majonézhez

Elkészítés

A zeller előkészítéséhez

  1. A zellert meghámozzuk és durvára reszeljük, citromos vízbe tesszük.
  2. Egy lábasban vizet forralunk, amibe szintén teszünk citromot, és beledobjuk 1 percre az előzetesen lecsepegtetett zellert.
  3. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és konyhai törlőre szétteregetve leszárítjuk.
  4. A mustáros majonézhez a tojássárgákat az ecettel (vagy citromlével) és a mustárral jól összekeverjük. Folyamatos keverés mellett cseppenként elkezdjük adagolni az olajat, amikor sűrűsödik, vékony sugárban is önthetjük már, de ekkor is állandóan keverjük.
  5. A zellert alaposan összekeverjük a majonézzel, és hozzáadjuk a kapribogyót és az apróra vágott ecetes uborkát.
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 34542
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 25.

Ajánló

Önmagában is ehetjük, ropogós fehér kenyér kíséretében, de kitűnően illik a lazachoz és sült húsokhoz is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Készítettem már hasonló zellersalátát, de míg abba a zeller teljesen nyersen került bele, a zellerrémoulade-hoz a zellert blansírozzuk.  

Hozzávalók

A zeller előkészítéséhez

A mustáros majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek