r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkaszelet angolzeller-salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Húsvéti sonkaszelet angolzeller-salátával
adag
Előkészítés
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1871 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 468 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9507.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    2380 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    4782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1026 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 1871 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zellerszárak végét és zöldjét levágjuk (ez levesbe isteni jól felhasználható), mossuk és csíkokba vágjuk.
  2. Ha valakinek túl erős az íze, akkor pár percre dobja forrásban lévő vízbe a zellercsíkokat, és hűtse ki.
  3. Egy tálban keverjük össze a zellert a sajttal, a póréval, locsoljuk meg a fűszerekkel simára kevert joghurttal, és szórjuk meg pirított szezámmaggal.
  4. Ezt a salátát kínáljuk a melegen vágott, főtt sonkaszelet mellé.
  5. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4804
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Eredetileg egy Waldorf jellegű salátát gondoltam készíteni, de a dió lemaradt a bevásárló listámról, és különben is a múltkori fűszervásárlásom óta beindult a fantáziám. Önteteket készítek agyba-főbe. Ez a ropogós zellersaláta változat bármilyen natúr- vagy rántott húshoz passzol, elkészítése pedig pofon egyszerű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a Húsvéti sonkatálat, de a világért sem hagynánk ki azt, hogy melegen is együnk a szaftos husiból! Mindig sima füstölt csülköt vásárolok, és én főzöm meg hagymával, babérral, egész borssal. Teljesen más lesz az íze, mint a boltinak. A sonka levéből és a kis maradék darabokból lencse vagy bableves készül, a gyönyörű szeleteket pedig egy általam kreált, csodálatosan könnyű zellersalátával fogyasztjuk idén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...