r
Nosalty Logó

Kínai mangós csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kínai mangós csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mangós csirkéhez

A sütéshez

Összesen 534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mangós csirkéhez

A sütéshez

Összesen 2136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mangós csirkéhez

A sütéshez

Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1447 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    3547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1747.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    652 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    5787 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    4118 micro
Összesen 2136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A mangós csirkéhez

A sütéshez

Elkészítés

A mangós csirkéhez

  1. Készítsük elő a hozzávalókat, hogy legyen minden kéznél.
  2. A wokban forrósítsuk fel a mogyoróolajat, dobjuk bele a tisztított gyömbérszeleteket, és a félbevágottfokhagymát, s amikor aranyszínű, szedjük ki belőle.
  3. A forró olajon nagy lángon kisütjük a csirkehúst fehéredésig, ha lekap, ne ijedjünk meg, fakanállal kaparjuk fel nyugodtan.
  4. Adjuk hozzá az édes annát, forgassuk át egy-két percig, adjuk hozzá a borsot, majd a szójaszószt.
  5. Süssük egy percig, adjuk hozzá az Oyster szószt, s süssük további egy percig.
  6. Adjuk hozzá a zöldbabot, süssük két percig.
  7. Adjuk hozzá a feldarabolt mangót, keverjük össze, süssük egy percig.
  8. Ezek után öntsük bele a 2 dl húslevest és a feldarabolt újhagymát,főzzük további két percig.
  9. A végén beleöntjük a 2 dl keményítős vizet, felforraljuk, s még egy-két percig főzzük és kész.
  • Receptkönyvben: 389
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 35655
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 17.

Ajánló

Ajánljuk zöldséges sült tésztával, vagy főtt rizzsel. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idézem Jr. Smith-t: "Azért szeretem a mangós csirkét, mert a mangó olyan édes, a husi omlós, finom, az újhagyma finoman roppan, a zöldbab ropogós, de mégsem kemény, s az egész olyan finom szaftos tud lenni, ha jól csinálják!" :)

Hozzávalók

A mangós csirkéhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!