Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai édes-savanyú Khazmeer konyhájából

Kínai édes-savanyú Khazmeer konyhájából
Kínai édes-savanyú Khazmeer konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan túlmisztifikálják a kínai ételeket, pedig szerintem nem kellene...
Gyorsan megvan, a sok zöldséggel egészséges, és ami a lényeg, hihetetlen sok variáció lehetséges az elkészítésükre.:)
Az előkészítés néha időigényes, de egy kis gyakorlattal és egy jó kínai bárddal nem nagy ördöngösség, a hozzávalókat a piacon bármikor meg lehet venni, magyar zöldségekből is nagyon finom, nem kell görcsösen ragaszkodni a kínai konzerv alapanyagokhoz vagy a drága wok zöldségekhez!

Sok sikert! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és gyufaszál vékonyra vágjuk (ehhez ajánlott a kínai bárd), a hagymát és a retket nagyobb szabálytalan cikkekre vágjuk, így mutatósabb, és nem esik szét teljesen.
  2. A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, fűszerezzük, és egy fél órát pihentetjük.
  3. Az ananászkonzervet leszűrjük, a levét megduplázzuk hideg vízzel, majd hozzákeverünk 2-3 evőkanál étkezési keményítőt, jól elkeverjük (ha színes szószt akarunk, akkor ketchuppal dúsítjuk), és ízlés szerint ecettel savanyítunk rajta, félretesszük.
  4. A wok-ot felforrósítjuk, kevés olajat öntünk bele, és a csirkemellcsíkokat 4-5 perc alatt vajpuhára sütjük/pároljuk, kiszedjük, és félretesszük.
  5. A visszamaradt szaftos olajhoz öntünk egy keveset, és felhevítjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket (sózzuk, ételízesítővel megszórjuk), nagy lángon rövid idő alatt megpároljuk, maximum 6-8 perc elég neki.
  6. Amikor kész a zöldség, hozzáadjuk a húst, összeforraljuk, az ananászt is hozzátesszük, összekeverjük, és a jól felkevert keményítős lét is ráöntjük.
  7. Felforraljuk óvatosan, megvárjuk, amíg a szósz besűrűsödik, és lehet tálalni.
  8. Köretnek rizst ajánlok hozzá.

Jó étvágyat!

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 604
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

khazmeer

Mióta szakács: 2012.08.12.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

saját készítésű kínai édes savanyú főleg magyar hozzávalókból, kínai édes savanyú, zöldséges csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

khazmeer
khazmeer / khazmeer Thu, 2013-03-14 13:01

köszi a visszajelzéseket !
joeanne - én is szoktam néha dúsítani a szószt ketchuppal :)
norivirag - egészségetekre !

norivirag
norivirag Thu, 2013-03-07 14:35

Szia khazmeer! megcsináltam mert imádjuk a kínai kaját,és mondhatom nagyon finom lett,köszi a receptet! Üdv.norivirag

joeanne
joeanne / joeanne Mon, 2013-03-04 20:33

Hello khazmeer .Èn rakok bele ketchup-ot és szója szószt is . Próbáld ki nagyon jó bele :) Jó a recept ! Üdv Joeanne

304
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 db
vöröshagyma 3 közepes fej
retek 10 db
ananászkonzerv 580 g
csirkemell filé 1 db
étkezési keményítő 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
ecet 1 ek