r
Nosalty Logó

1-2-3-4-5 kacsamell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
1-2-3-4-5 kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 348 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2079 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 348 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6607.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    3193 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1185.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    959 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3532 micro
Összesen 2079 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamelleket beirdaljuk, azonban a szokással ellentétben csak egy irányban, így nem fog elcsúszkálni a bőr.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk, és a kacsamelleket mindkét oldalukon alaposan lepirítjuk (5-7 perc nyugodtan mehet oldalanként). A pirult kacsamelleket vágódeszkára szedjük, picit pihentetjük, majd félcentis szeletekre vágjuk.
  3. A kisült zsír 3/4-ét kiöntjük egy tálkába és félretesszük, később sokmindenhez felhasználhatjuk. A hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, és ráöntjük a szósz alapanyagait, valamint sózzuk-borsozzuk. A szósz maga az 1-2-3-4-5, hiszen ebben az arányban kerül bele rizsbor, szójaszósz, rizsborecet, barna cukor és víz.
  4. A hangzatos 1-2-3-4-5 név ellenére egyébként érdemes több részletben beletenni az alapanyagokat, kóstolgassuk, és bízzunk az ízlésünkben is. Sózni mindenképpen csak a szójaszósz után szabad, hiszen annak is magas a sótartalma.
  5. A kacsamellszeleteket alaposan összekeverjük a szósz alapanyagaival, míg egyneművé válik a szósz. Ekkor takarékra vesszük a lángot, és lefedve, alacsony lángon 1 órát főzzük.
  6. Ekkorra csodálatosan puha már minden. Ha szeretnénk picit besűríteni a szószt, hőkiegyenlítéses módszerrel adjunk hozzá egy evőkanál keményítőt, és süssük így további 5 percet.
  7. Tálaláskor szórjuk meg frissen aprított újhagymazölddel és/vagy petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2553
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 06.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

1-2-3-4-5 kacsamell
Rosanics Petra 305 recept

Mostanában az egyik legfelkapottabb kínai recept az interneten az 1-2-3-4-5 borda, amiben a számok a csodás szósz alapanyag-arányait jelölik. Vagyis a rizsbort, a szójaszószt, a rizsborecetet, a cukrot és a vizet, így, ebben a sorrendben. Nos, nem arról van szó, hogy ne kedvelném a bordát, ám a kacsamellet sokkal jobban szeretem, ráadásul kevésbé veszteséges a készítése és macerás a fogyasztása. Szóval fogtam magam, és pár gyönyörű kacsamellel készítettem el ezt a kétségkívül zseniális ázsiai szószt. Yī - èr - sān - sì - wǔ, ahogy kínaiul mondják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek