Nosalty Logó

Kijevi borscs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Kijevi borscs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 623 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2485 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 103 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    411 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    690 micro
  • β-karotin
    1680 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 623 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5460.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    1696 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1644.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1804 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    424 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    463 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    961 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    2761 micro
  • β-karotin
    6721 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 2485 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst 1,5 centis kockákra vágjuk, majd 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni, kissé megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, lefedve, kis lángon kb. 1 óra alatt majdnem puhára főzzük.
  2. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a céklát, a répát és a káposztát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, majd nagyobb kockára vágjuk.
  4. A hagymát egy serpenyőben az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket (répa, cékla, paradicsom) és kis lángon, többször rázogatva 6-8 percig pároljuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
  5. A burgonyát a húshoz hasonló kockákra vágjuk, és a majdnem puha húshoz adjuk a párolt zöldségeket, a káposztával együtt. Megborsozzuk, a babérlevelet, és a kaprot beledobjuk, majd kis lángon puhára főzzük.
  6. Tálaláskor minden tányér aljára 1 ek tejfölt teszünk, erre merjük a forró levest.
  7. Fekete kenyérből készült pirítóssal tálaljuk, amit vajjal megkenünk és apróra vágott fokhagymát szórunk rá.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 25942
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Az orosz konyha méltán híres levese, amit csak ajánlani tudok mindenkinek.

Hozzászólások

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek