Nosalty Logó

Kettő az egyben sajttortás répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lurpak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Répatorta alap

Sajttortás réteg

Mascarponés vajkrém

Összesen 703 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Répatorta alap

Sajttortás réteg

Mascarponés vajkrém

Összesen 8434 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Répatorta alap

Sajttortás réteg

Mascarponés vajkrém

Összesen 357 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    645 micro
  • β-karotin
    1574 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 703 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.4 g

Zsír

  • Összesen
    611.9 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4954.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    1462 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.3 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4281 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18884 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2337 micro
Összesen 8434 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 357 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Répatorta alap

Sajttortás réteg

Mascarponés vajkrém

Elkészítés

Répatorta alap

  1. A répatortás alaphoz egy nagy tálban kihabosítjuk a nádcukrot a puha vajjal, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
  2. Ezután összekeverjük a liszttel, a fűszerekkel (fahéj, szerecsendió, gyömbér), a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral és egy csipet sóval.
  3. Hozzáborítjuk a reszelt répát és a durvára vágott diót is, majd ezzel alaposan összeforgatjuk.
  4. A kész masszát egy 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és elegyengetjük.

Sajttortás réteg

  1. A sajtkrémes réteghez a mascarponét a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, egy narancs reszelt héjával és a keményítővel simára keverjük.
  2. Majd egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat.
  3. Egy krémes, egynemű, nem túl sűrű masszát kell kapnunk, amit a répatortás alap tetejére kanalazunk.
  4. Egy kis kanállal picit összekavarjuk, hogy miután megsült, márványos legyen.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben (ha van, légkeverésen) másfél óra alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Mascarponés vajkrém

  1. A mascarponés vajkrémhez a puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sajtkrémet és egy fél citrom reszelt héját. Ha túl lágy lenne, tegyük húsz percre a hűtőbe dermedni.
  2. A kész krémet a kihűlt torta tetejére halmozzuk, és elegyengetjük. Kedvünk szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 120
  • Össznézettség: 8433
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 16.

Receptkategóriák

Húsvéti sütemények után böngésztek, de nem találjátok az igazit? Íme egy szuper tortarecept, amitől a szavatok is eláll. Gyorsan összeállítható, gazdag ízvilágú, szaftos, mégis könnyed – ez nem más, mint a sajttortás répatorta, két hagyományos kedvenc találkozása. A répatorta fűszeres és kiadós, a sajttorta krémes és lágy. Ez a páros új szintre emeli a klasszikus torták jelentését. Mindenképp próbáljátok ki, garantált siker lesz!

Hozzászólások

Hozzávalók

Répatorta alap

Sajttortás réteg

Mascarponés vajkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek