Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzaszörpös torta

Bodzaszörpös torta
Bodzaszörpös torta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly május végén virágzott a bodza. Tenyérnyi, halványsárga virágait akkor gyűjtöttük be. Szörpöt készítettünk. Most is van belőle. Kellemes üdítőt lehet készíteni, vagy süteményeket ízesíteni. Nagy előnye, hogy sütés nélkül elkészíthető!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A díszítés a felhasznált anyagokkal, annak ízével harmonizáljon! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olvasztott vajjal kikeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a darált kekszhez. Alaposan kikeverjük.
  2. Elkenjük, jól lelapogatjuk a 28 cm-es torta formában a kevert kekszet.
  3. A krémsajtot, a citrom levét, a citrom héját, a bodzaszörpöt krémesen kikeverjük.
  4. Mixerrel felverjük a tejszínt a 40 g porcukorral. Amikor jó kemény a hab, pici zacskó (200 ml tejszínhez való) habfixálót alaposan elkeverünk benne.
  5. A krémsajtba fakanállal elkeverjük a tejszínhabot egyenletesen.
  6. A tortaformában a kekszalapra kenjük. Óvatosan megrázogatjuk, hogy egyenletesen terüljön el rajta.
  7. Betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt díszítjük: színes cukorkákkal szórjuk meg.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 119
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Bodzatorta, krémsajtos torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

599
kekszmorzsa 25 dkg
vaj 25 dkg
cukor 6 dkg
krémsajt 36 dkg
szörp 0.5 dl
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 160 ml
porcukor 4 dkg
habfixáló 10 g