r
Nosalty Logó

Amerikai sajttorta málnaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Amerikai sajttorta málnaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 713 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5690 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 314 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 713 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    414.8 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1818 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 5690 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat felolvasztjuk, a kekszmorzsát és a cukrot beleszórjuk. Jól elkeverjük, majd egyenletesen a kivajazott tortaformába nyomkodjuk.
  2. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a citromlével és a vaníliás cukorral ízesítjük, a tejföllel és a krémsajttal simára keverjük.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk, a tésztára öntjük.
  4. Alufóliával betakarjuk és előmelegített sütőben 1 óra 10 percig sütjük.
  5. A sütőt elzárjuk, levesszük a fóliát és zárt sütőben hűtjük ki.
  6. Egy éjszakán át hűtőben letakarva dermesztjük.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, a torta tetejére simítjuk.
  8. A málnát a cukorral szósszá főzzük, kihűtjük, a tortára öntjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 50386
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 15.

Ajánló

Bármilyen gyümölcsszósszal finom lehet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy receptújságban találtam rá erre a receptre. Könnyű, finom, nem túl édes desszert. Nagy sikere volt :)

Hozzászólások (10)

Törölt felhasználó

Csak feltetted :)))) Kérem a többit is :)) Juci

Samy

Igen, ezt egy pár napja felnyomtam :). Válaszoltam a blogomban, to be cont... ígérem :)

Törölt felhasználó

:))))))) Na "most aztán majd kapsz a fejedre " :)))))))))))))))))))))))

Samy

Na igen, amikor megláttam akartam írni, hogy remélem most örülsz! :DDD (mert én igen :)))

Törölt felhasználó

Azért ez a cheesecake is rendben van...:)) Úgy fogok járni, mint a kisegér a csapdában, nyaka alatt penge, és a penge két oldalán a csalétek...:-D Mrs Smith

Samy

Köszönöm :). A t?led származó dicséret külön jólesik. Azért vigyázz, nehogy úgy járj... ;)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a torta! Nálam áfonya lett a gyümölcs, tökéletesen megy hozzá!

Samy

Hmm, áfonya... jól hangzik! Örülök, hogy jól sikerült, szívesen! :) Üdv, Petra

Törölt felhasználó

Kedves Samy!Nagyon finom lett a torta,megcsináltam.De egy kis problémám volt,hogy amikor kész lett kih?l,és át tettem egy tálra akkor szerintem a vaj levet eresztett az aljára.Ezt hogy tudnám kiküszöbölni?Pedig nem raktam bele többet,csak amennyi írva volt.Egyébként nagyon jó lett!

Samy

Kedves Marty! A sütés során nekem is kifolyt egy kevés vaj, de a h?tés során teljesen rendbejött az állaga. Esetleg legközelebb próbáld meg kevesebb vajjal. (milyen vajat használtál? Én Rama margarinnal sütök) Üdv, Petra

Törölt felhasználó

Kedves Samy!Azt hittem vajjal kell,nem margarinnal!Akkor lehet hogy ez volt a baj!Köszönöm a segítséget legközelebb biztos sikerül!

Samy

Kedves Marty! Bocsi, nálam sütésnél a vaj az margarin... nem akartalak szándékosan félrevezetni. Lehet akkor ez volt a baj, mert sok vaj eléggé vizes és ha sütés alatt kicsapódik, akkor másképp viselkedik, mint a margarin. (jártam már így én is...) Sorry mégegyszer! Jó sütögetést! :) Üdv, Petra

Törölt felhasználó

Szia Samy! Én tegnap sütöttem meg ezt a sütit, és ma ez lett volna a desszert, mert nagyon tetszett a fotó és a leírás. A recept szerint jártam el, de most, amikor felszeltem volna, szétesett az egész. Nem tudtam egyben kiszedni, a szeletelés során a késre ragadt a krém, a kekszes alj pedig szétmállott. Nagyon el vagyok keseredve. A sütés terén gyakorlatlan vagyok, de nem hiszem, h. ez lehet a gond. Direkt Anyukám spéci süt?jében sütöttem a leírás alapján. Igaz, vaníliás cukor helyett bourbon vaníliás cukrot használtam, a tejföl pedig kicsit folyósabb volt (Zott márkanev?). A tojások szép, tanyasai tojások voltak. A tiéd olyan szépen egyben van, mintha liszt is lenne benne, de tudom, h. nincs benne. Azt már látom, h. legközelebb kevesebb margarinnal kell készítenem, de nem hiszem, h. ezen múlik. Végül úgy oldottam meg, h. babapiskótát tettem egy jénai tálba, és rásimítottam a sült krémet a kekszes aljjal együtt, mintha tiramisu lenne kávé nélkül. Tudnál tanácsot adni? El?re is köszi! Üdv: "makkermanó"

Samy

Kedves Gabi! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült :( A kekszes alap már az elején se legyen morzsás, mert ha túl vajas vagy túl száraz akkor könnyen szétesik. Na, a folyós tejföl az abszolút lehet a baj forrása. Mivel ez a "tészta" nem tartalmaz száraz anyagokat ezért kényesen reagál plusz folyadékra. Szándékosan oda is írtam, hogy 20%-os tejföl, mert óriási a különbség a kett? között. A 12%-os folyik, a 20%-os megáll. Sztem ez lehetett az oka. Remélem tudtam segíteni és legközelebb jobban sikerül. Szép napot! Üdv, Samy

Törölt felhasználó

Szia Samy! Köszi a gyors válaszodat! A tejföl 20%-os volt, de ennek ellenére folyós. A kekszes alap nem volt morzsás, mert ledaráltam. A margarin szépen összetapasztotta az alapot. Nem tudom, te mit javasolsz, de én úgy vettem észre, h. ahol kicsit vastagabb volt a kekszes alap eloszlása, ott jobban egyben maradt a süti. Esetleg legközelebb 20 dkg-nál több kekszet darálok. Az biztos, h. máskor keményebb tejfölt használok, mert sztem is ez lehetett a f? probléma. Egyébként nagyon tetszenek a sütirecijeid és gyönyör? képeket csinálsz! Továbbra is örömmel várom az újabbakat! Üdv: "Makkermanó"

Samy

Kedves Gabi! Nagyon szépen köszönöm :) Örülök, hogy nem szegte kedved ez kis "kudarc". Fuss majd neki még egyszer, mert tényleg nagyon finom! :) Szép estét! Üdv, Samy

Törölt felhasználó

Szia Petra! Na akkor most vasárnap újra nekifutok ennek a sütinek, mert van egy holnap lejáró szavatosságú mascarponém. :-))) Keresgettem a mascarponés reciket, és megint a tiéd mellett döntöttem. Nem is tudom, miért. ;-) Remélem, jól vagy, és kapsz még leveg?t a sok meló közepette! Majd írj, ha van id?d, ne rólam vegyél példát! Pussz: Gabi

Samy

Sziamia! Lassan észhez térek és majd jelentkezem. Megcsináltad? Milyen lett? Pussz

Törölt felhasználó

Halihó! Megcsináltam, de kicsit másként, és utólagos engedelmeddel a nevedet említve fel is töltöttem. Így adózok a te csodás sütikészít?i tehetséged el?tt. :-) Most dolgozták fel a recit. Omlós, diós tésztában sütöttem, a krémbe kicsit kevesebb cukrot tettem, és a tetejét nektarinnal díszítettem. Nagyon finom lett egy kis apróbb baleset ellenére is. Tovább kellett sütni a tészta miatt, mivel nem kekszes alappal készült. Oké, várom az emilt, ha minden elrendez?dött körülötted. Puszi: Gabi

Samy

Most csekkoltam le, nagyon ügyes vagy! Ez a diós tészta nagyon jól hangzik! ;) Pussz!

citromhéj

Sziasztok! Az egész málnaszószt ráöntitek a tortára (mert a képen nem úgy t?nik) vagy csak egy-egy szelet mellé? Köszi el?re is a választ. Üdv.Klári

Samy

Kedves Klara! Csináld úgy, ahogy neked szimpibb ;). Én a fotózás miatt kivágtam egy szeletet és mellé kanalaztam, de a többit a torta tetejére öntöttem. Üdv, Samy

retekszisz

Elkészítettem a tortát, jól sikerült és finom volt, de legközelebb kevesebb cukorral csinálom - nekem kicsit túl édes lett - és nagyobb formában. (A sütés alatt teljesen feljött és kifutott volna a formából a massza, ha nincs rajta az alufólia - így ráragadt.) Köszönöm a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek