Nosalty Logó

Kétszínű almás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Kétszínű almás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 605 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3626 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 343 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 605 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5545.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1405 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2324 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 3626 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 343 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát apró kockákra vágjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a darált mandulával.
  3. A vajat a sóval és 125 g cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és 3 ek tejet.
  4. A masszát elfelezzük. Az egyik feléhez hozzákeverjük az aprított mandulát és az almakockákat. A másik feléhez hozzákeverünk 25 g cukrot, a kakaót és 2 ek tejet.
  5. A muffintepsi 12 mélyedését kibéleljük a muffinpapírral. Ezeket most félig megtöltjük a világos masszával, a sötét masszát a világosra elosztjuk.
  6. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Kivesszük, 5 percig a tepsiben hűlni hagyjuk. A muffinokat kivesszük a tepsiből, rácson hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5051
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még egy finom muffin recept.

Hozzászólások

garagulya

Nagyon jo recept, finomak lettek a muffinok. Nem tul edes, nem szaraz, finom. Koszonjuk! Annyit valtoztattam, hogy az almat reszeltem bele, hogy a gyerekek is megegyek :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.