r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán 1.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Töltött padlizsán 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 551 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1652 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2001.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 551 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6005.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1656 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2046 mg
  • Nátrium
    1725 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1767.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    616 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1868 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3549 micro
Összesen 1652 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk és kikanalazzuk a húsukat, úgy, hogy fél-egy centiméter vastagon maradjon benne mindenhol. A kikanalazott padlizsánhúst apró darabokra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk 20-30 percet. Utána kezünkkel jó erősen kicsavarjuk a levet (amit enged a só hatására) a padlizsánból.
  2. Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk és kevés olívaolajon a padlizsánnal együtt megfuttatjuk. A lángot erősebbre vesszük és mehet bele a hús. Sózzuk, borsozzuk és apróra vágott friss zöldfűszerekkel ízesítjük. Néhány perc elteltével már le is vehetjük a serpenyőt a tűzről, a darált hús hamar átsül.
  3. A sajt kb. kétharmadát hozzákeverjük a padlizsános húshoz és az egészet, igazságosan elosztva, a padlizsán csónakokba kanalazzuk. A maradék sajttal meghintjük a tetejüket, és a 190 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 20-25 perc alatt elkészül.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 63624
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű padlizsános recept. Könnyen elkészíthető és kedvünk, valamint az éppen rendelkezésre álló alapanyagok szerint variálható a töltelék.

Hozzászólások

catalinca

Ugyanez a török konyhában az "Ájult imám", csak az darált bárányhússal készül.

Gárdos Mária

Catalinca! Én úgy tudom, hogy az ájult imámban nincs hús, de sok hagyma, fokhagyma, paradicsom, és egyéb f?szerek, mandula, a végén citromlével meglocsolni, tehát egy vegetáriánus kaja. De egyik sem rossz, csak a húsos az nem az, amit?l az imám elájult.

Törölt felhasználó

Szia! Elkészítettem ezt a recepted is,nagyon finom! Anyósomat vártam vele,neki is ízlett! Nagyon gyorsan kész van! Ez amolyan kirándulásról hazatérós vacsinak tök jó! Köszönöm!

Noncsi

Köszönöm,elkészítettem és NAGYON finom lett!!

Szabó Antalné

Imádom a padlizsánt.Én a tetejére tejfelben elkavart tojássárgáját szoktam tenni.Aztán ezt meghintem zsemelemorzsával és erre mangalica füstölt szalonnát teszek keskeny csikokra vágva.Próbáljátok meg ,isteni finom.

Törölt felhasználó

Nem nagyon f?ztem még padlizsánnal, de szeretnék egészségesebben tehát zöldségekkel f?zni minél többet, úgyhogy úgy döntöttem, itt az ideje kipróbálni. Tetszett ez a recept, szóval elkészítettem, és a belseje nagyon finom is lett, viszont a "padlizsán csónakok" nagy csalódást okoztak, ugyanis félig nyersek maradtak. Utólag úgy gondolom, hogy a 20-25 perc ropogósra sütés el?tt nem ártott volna legalább ugyanennyi alufóliás párolás, hogy a padlizsán külseje megpuhuljon, de hát kés? bánat, legközelebb...

Törölt felhasználó

Jó lett volna tudni, hogy mit csináljunk a magokkal:(

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek