Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétfeltétes zablangalló

Kétfeltétes zablangalló
Kétfeltétes zablangalló
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a zablangallót, mert nemcsak egészséges, hanem nagyon finom is. Most kétféle feltétet tettem rá, és a túrós-tejfölöst is egy kicsit felturbóztam. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 176 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Feltétek

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. 32 dkg zabkorpát összekeverjük a joghurttal, a tojásokkal, a szódabikarbónával és a sóval. Amíg a feltétet készítjük pihentetjük.
  2. Egy 30x20-as tepsibe beleszabunk sütőpapírt. Kikenjük a zsiradékkal, és megszórjuk 3 dkg zabkorpával.
  3. A tepsibe a feltétek elkészítése után, a tésztát belesimítjuk a tepsibe.

Feltétek

  1. A spárgák fás részeit levágjuk, és alaposan megmossuk. Nagy darabokra vágjuk (én kettévágtam csak őket), a porcukros, citromleves, sós vízben megfőzzük. Forrás után kb. 2-3 percig főzzük. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  2. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A sonkát és a bacont felkockázzuk. A túrót a tejföllel összekeverjük, sózzuk. A snidlinget leöblítjük, és felaprítjuk.
  3. A tepsibe simított tésztára sorakoztatjuk a paradicsomszeleteket, és megszórjuk az aprított snidlinggel. A felére rászórjuk a felkockázott sonkát, és ráhalmozzuk a spárgákat. A másik felére a túrós feltétet simítjuk, és megszórjuk az egészet a felkockázott bacon szalonnával.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük.
  5. Kockára vágva melegen tálaljuk, ezt a finom langallót.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 034
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: lángos
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zablangalló, spárgás zabos kenyérlángos, tejfölös baconos langalló

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

519
zabkorpa 35 dkg
joghurt 320 g
szódabikarbóna 2 g
tojás 2 db
0 ízlés szerint
kókuszzsír 1.5 dkg
zöldspárga 1 csomag
paradicsom 4 közepes db
sonka 5 dkg
sovány túró 50 dkg
tejföl 20 dkg
snidling 1 csokor
bacon 15 dkg
porcukor 1 dkg
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint