r
Nosalty Logó

Ketchup házilag Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Ketchup házilag Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1164 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 24 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8577 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 96 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10711.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    8413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    4047.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1733 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    593 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    341 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4041 micro
  • β-karotin
    18602 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    102920 micro
  • Lut-zea
    5160 micro
Összesen 1164 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2322 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 24 Kcal

Elkészítés

  1. A lucullus paradicsomot folyó víz alatt alaposan átmossuk. A végén kereszt alakú metszést ejtünk, és 1 percre forró vízbe dobjuk, így le tudjuk húzni a héját.
  2. A paradicsomok közepét (kocsányrész) kivágjuk, a magokat kiszedjük, a paradicsom húsát fazékba tesszük. Mikor mind benne van (kb. 2,7 kg), botmixerrel összetörjük.
  3. Beletesszük a zöldségeket, valamint a fűszereket fűszertojásban, vagy gézbe kötve.
  4. Addig főzzük, míg felére csökken a mennyisége.
  5. Fertőtlenített üvegekbe töltjük színültig. Tetejét szorosan rácsavarjuk.
  6. Dunsztba téve hagyjuk kihűlni (2-3 napig).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 173
  • Össznézettség: 51103
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ketchup házilag Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Gyönyörű paradicsomokat láttam a piacon. Azért választottam ezt a fajtát, mert jó édes, kevés a magja. A dédi régen mindig isteni ketchupöket főzött, de ő már nem készíthet, így nekiláttam én. Mindig hazafuvarozok valamit a piacról, és gyártom a télre való finomságokat. A fiam csak annyit mondott: - Úgyis elfogyott itthon a ketchup.

Hozzászólások

Mercedes

Szia Évi Néni! Nagyon tetszik a recepted. Már régóta gondolkodom rajta,h készítsek házi ketchupot,csak ?szintén megmondva lusta vagyok kimagozni minden szem paradicsomot :/,de majd el?bb-utóbb er?t veszek magamon :) A másik ok amiért még nem fanyarodtam rá,az az lehet,hogy imádom az üveges Heinz ketchupot,amit Németb?l hozatok vagy hozok,mert itthon már szinte csak a m?anyag flakonos van,ami közel sem olyan jó,mint az üveges. A receptedet végigolvasva hasonló f?szerezése van,mint a Heinznek,biztos nagyon finom lehet. Ha ráveszem magam mindenképp referálok róla :) Üdv:Merci

Évi néni

Kedves Mercedes! Finom a Heinz, de azért ?szintén az sem utolsó, ha úgy kínálod a családod vagy a vendégeidet, hogy ezt te készítetted. Nem volt olyan sok mókolás vele, mint ahogyan azt el?ször gondoltam. Vágj bele bátran. Üdv: Évi néni

Mercedes

Persze,hogy a házilag készült dolgok az igaziak,én is így gondolom,és biztos,hogy finomabb sem lehet egy bolti a házitól. Ráfogom venni magam,csak id? kérdése :)

ZilkaZil

De jó, én is hasonlóan készítem lucullusból. Én nem is értem, hogy azt miért tartják satnyább paradicsomnak, mikor olyan finom édes, és alig van magja...Én lilahagymával szoktam készíteni, amib?l jó sokat teszek bele (4 kg paradicsomhoz én min. 1 kg-t tennék), és mustárt még sosem tettem bele, de most biztos kipróbálom, mert finom pikáns lehet t?le! üdv, Zilka

Évi néni

Kicsit édeskés lett és biztosan elférne a te lila hagymád is benne. A legközelebbit majd úgy készítem. Nem volt olyan nagy macera, mint ahogyan gondoltam. A következ? adagom 10 kg lesz. Az a baj, hogy pillanatok alatt elfogy. Sebaj, el?ttem a szabadság, erre szánok egy napot, úgyis sokáig lesz még paradicsom és az ideiek isteni édesek. Üdv:Évi néni

Olaszné Anci

Köszönöm Kedves Évi-néni, mentettem !Szeretettel üdv: Anci

Évi néni

Kicsit édeskés, de úgyis biztosan kóstolgatsz közben és átalakíthatod saját ízlésedre. Én köszönöm. Üdv: Évi néni

Olaszné Anci

Kedves Évi néni ! Éppen úgy szeretjük, hogy egy kicsit édeskés legyen. Szép Nyarat kívánok: Anci

Évi néni

Akkor nagy baj nem lehet. Kellemes bef?zést kivánok és természetesen mellé jó pihenést is! Üdv: Évi néni

Olaszné Anci

Kedves Évi néni, Köszönöm ! Üdv: Anci

Deva978

Évi néni, köszönöm szépen a receptet. az 5 éves kisfiam csak annyit mondott kóstolás után: "hogy ez milyen finom!" szerinted, jöv?re újra hozzálátok? :) s?t, ha még idén hozzájutok egy adag paradicsomhoz, akkor abból is ketchup készül a recepted alapján! én miután kivettem a f?szereket a végén turmixgépbe tettem, hogy minél inkább hasonlítson az állaga a selymes boltira - gyerekek esetében ez extrán fontos :) nehogy megakadjon a vöröshagyma vagy más "alkatrész" a fogai között :) - utána visszaöntöttem még pár percre, hogy újraforrjon, és ahogyan írtad, száraz dunsztba tettem. köszönöm! köszönöm! köszönöm!

Évi néni

Kedves Éva! Nekem a legnagyobb öröm, hogy ilyen sikere volt a ketchupodnek. Szerintem én is készítek még egy jókora adagot, mert vészesen fogy. Üdv: Évi néni

Macska

Kedves Évi néni ! Megf?ztem a ketchupot - nem lucullusból, de jó húsos paradicsom érett a kertben (jellemz?, hogy a fajtáját nem tudom, úgy kaptam a f?szál vékony palántákat, mostanra meg öklömnyi paradicsomokat terem). ZilkaZil-lel folytatott megbeszéléseteket is figyelembe véve kicsit több, mint egy kiló hagymát tettem bele, aminek fele lilahagyma volt. Isteni finom lett - az állaga és az íze is - jöv?re is biztosan megcsinálom ! Köszi a receptet !

Évi néni

Hízik a májam. Annyira jó ezt olvasnom. El?ször azt gondoltam, de kinek fog ez ízleni,- persze rajtunk kívül,- de most már látom, hogy érdemes volt feltenni. Köszönöm, hogy megírtad. Üdv: Évi néni

kispgabi

Még tavaly csináltam meg a recept alapján egy adag ketchupot a lányoméknak, de valamiért a hátra került a kamrapolcon és itt maradt. Nem vagyok egy nagy ketchup fogyasztó, ezért amikor id?nként a kezem ügyébe akadt, arrébb toltam. A múlt héten viszont nagyon megkívántam a sült krumpli mellé, és felbontottam egy üveggel, ... hát nem sokáig tartott! :) Nyugodtan mondhatom, hogy vetekszik bármelyik neves bolti termékkel, a nem nevesekr?l meg nem is beszélve! Nálam sem utoljára készült! :))) Köszönöm a receptet! Gabi

Évi néni

Kedves Gabi! Köszönöm, hogy értesítettél róla. Meg is hoztad a kedvemet, hogy a költözés/felújítást, amin most átestem egy kis ketchup f?zéssel vezessem le. :-) Üdvözlettel: Évi néni

Címlapról ajánljuk

További cikkek