Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás paradicsomszósz télire

Fokhagymás paradicsomszósz télire
Fokhagymás paradicsomszósz télire
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon jó paradicsomtermésünk van az idén, muszáj volt kezdenem valamit ezzel a mennyiséggel. Keresgéltem valami jó kis recept után, hát ezt találtam. Az eredeti recept írjója szerint nem romlik meg, a fokhagyma és a só remekül tartósít, sokáig eláll. Így legyen! :) Gulyásokhoz, pörköltekhez, csilisbabhoz ajánlja, de figyelmeztet, hogy  eléggé sós. Én már kipróbáltam pörkölthöz, nekünk nagyon ízlett (sózni nem kellett!!!). Ebből a mennyiségből én 7 darab 7 dl üveggel tettem el a kamrámba.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Először tegyetek bele kevesebb sót, fokhagymát, aztán kóstolás után mindenki ízlése szerint tehet többet-kevesebbet, esetleg megbolondíthatja oregánóval, bazsalikommal is.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk, a rossz részeket eltávolítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd feltesszük főzni.
  2. Forráskor elzárjuk alatta a gázt, majd kézi mixerrel pépesítjük.
  3. Hozzákeverjük a megtisztított, áttört fokhagymákat és a sót.
  4. Felforraljuk, és tiszta üvegekbe tesszük, lezárjuk.
  5. Kb. 5 percre fejreállítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni (száraz dunsztnak a hűtőtáskámat használom, remekül bevált).
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 21 365
elküldve: 12
receptkönyvben: 246
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

egyéb elnevezések

szósz paradicsomból, paradicsomos-fokhagymás szósz

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mirmu
mirmu Sat, 2015-08-22 20:53

Sziasztok!
A paradicsom héját le kell szedni, vagy együtt pépesíted?
Köszönöm a választ!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sun, 2015-08-23 07:40

Szia :) én nem szoktam leszedni, de ha ti nem szeretitek, akkor inkább szedd le.
További jó munkát neked.
Üdv. Szilvia

márti1218
márti1218 / márti1218 Sun, 2014-04-13 21:03

Szia! Szósz állagú vagy olyan sűrű,mint a paradicsomlé?Én szoktam paradicsomléből ketchupöt készíteni fűszerekkel,de azt órákig kell főzni.

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sun, 2014-04-13 21:58

Szia Márti :) szósz állagú.. olyasmi mint a paradicsomlé.. én ezzel szoktam a gulyást és a hasonló ételeket ízesíteni, ha kell bele fokhagyma és paradicsom.. ez nagyon jó.. :)
Üdv. Szivi

Heni089
Heni089 Tue, 2012-09-25 13:54

Szia!
Pár hete elkészítettem a paradicsomszószod, hát, valami mesés lett.
Azóta mindenhez ezt használom... Tényleg nagyon szuper!
Köszönöm szépen!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Tue, 2012-09-25 15:17

Szia Heni,
Köszi a kedves szavakat, de én csak átvettem a receptet mástól, úgyhogy majd továbbítom a dícséretet :)). Szia :D

94
paradicsom 4 kg
10 dkg
fokhagyma 30 dkg