Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kesudiós kókuszos kacsa

Kesudiós kókuszos kacsa
Kesudiós kókuszos kacsa
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kesudiós csirke mintájára készítettem zsenge kacsamellből. Az indiaiak ilyet talán nem csinálnának, de egy próbát megért. Nekünk tetszett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat megforrósítjuk, szalmasárgára pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és fokhagymát, a fele kesudiót összetörve, felét egészben, valamint a fűszereket.
  2. Pirítjuk 2 percig, majd belekeverjük a 2-3 cm vékonyra szelt kacsamellet. Sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük erős tűzön, míg a hús színe megváltozik, elveszti vörös színét.
  3. Ekkor felöntjük a kókusztejjel, és további 2-3 percig forraljuk vele.
  4. Tálalásnál megszórjuk korianderzölddel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 220
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres kacsa, kacsamell fűszeresen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

meteorr77
meteorr77 Mon, 2015-03-09 14:36

Évi nèni, ez annyira de annyira finom, hogy húúú..!! A férjemet fel is hívtam hogy készüljön az esti ízvarázsra. Köszönöm!

543
kacsamell 42 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 1 teáskanál
chilipehely 1 kávéskanál
kurkuma 1 kávéskanál
római kömény 1 kávéskanál
koriandermag 1 kávéskanál
madras curry 1 teáskanál
garam masala 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
kókusztej 3 dl
kesudió 15 dkg