Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piri-piri csirke salátával

Piri-piri csirke salátával
Piri-piri csirke salátával
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piri-piri fűszerkeverék a portugál konyha klasszikus eleme, amelynél a különleges chili kerül a főszerepbe.

www.salatazz.hu

hozzávalók / 2 adag

A csirkéhez

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

A csirkéhez

  1. A fűszereket összekeverjük a citromlével és az olívaolajjal, majd alaposan megforgatjuk benne a húst, és 1-2 óráig állni hagyjuk.
  2. A bepácolt húst felforrósított serpenyőben aranybarnára sütjük, majd kivesszük, hagyjuk egy kicsit pihenni, és szeletekre vágjuk.

A salátához

  1. A citromot és az olívaolajat összekeverjük a friss fűszerekkel és egy csipet sóval, majd a salátakeverékkel alaposan összeforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 313
elküldve: 0
receptkönyvben: 128
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Eisberg

Mióta szakács: 2015.03.17.
25 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

citromos csirke, zöldfűszeres csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadgesztenye
vadgesztenye Mon, 2015-03-30 17:12

Ez így nagyon finom, a bátrabbaknak ajánlom a bepácolt kicsi grillcsirkét félbe vágva parázson grillen megsütni. Portugáliában volt szerencsém megkóstolni, ott így sütötték parázson hatalmas grillrácsokon. Csirkeszárnyból is lehet.

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Thu, 2015-04-02 09:44

Én Portugáliában láttam először "lapos csirkét" sütni...
A csirkét úgy vágták szét, hogy teljesen laposra szétteríthessék. Általában egyenként, de néha többet egymás mellé, beleszorítottak, egy szétnyitható-összecsukható, rácsos, nyeles, "szerkentyűbe", és úgy sütötték parázs fölött. Ebben az ügyes akármiben, a nyelénél fogva, könnyen fordították egyik oldaláról a másikra...
Sok nyaraló helyen, kint az étterem előtt, parázzsal telt, hosszú "fémvályúk" fölött sütötték".

351
csirkemell filé 25 dkg
citromlé 1 citromból nyert
0.5 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 2 szál
chili 1 db
bors 0.5 teáskanál
olívaolaj 2 ek
salátakeverék 200 g
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 2 ek
rozmaring 1 szál
snidling 1 csokor