Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillcsirke Évi néni konyhájából

Grillcsirke Évi néni konyhájából
Grillcsirke Évi néni konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vasárnap délelőtti mozi (Az élet ízei) utáni vásárlásnál nagyon kis gusztusos csirkét vettünk, így az ebéd grillcsirke lett. Szívem szerint tovább pácoltam volna, de nem volt rá sok idő, talán egy fél óra, de így is nagyon ízletes lett. Ha tehettem volna, akkor biztosan egy éjszakán át pácoltam volna a fincsi pecsenyének valót.

Hogy egyszerűsítsem a főzést, néhány kis burgonyát megmostam, és héjastól a forgó, csepegő csirke alá dugtam. Így nem kellett többet bajlódnom a körettel, mivel jól átvette a sülő krumpli a fűszeres vaj ízét.

hozzávalók / 4 adag

Pác

Csirke

Szólj hozzá!

elkészítés

Pác

  1. A páchoz valókat a szobahőmérsékletű vajjal elkeverjük, és egyenletesen bekenjük vele a csirkét kívül és belül.

Csirke

  1. A csirkét a pácon kívül még kicsit megsózzuk, belsejébe borsot, kakukkfüvet is tehetünk.
  2. A bepácolt csirkét nyársra tűzzük. Lábait, szárnyait hústűvel hozzátűzzük, hogy ne lógjon le. Alá készítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit, amibe sorba rakjuk a megmosott burgonyákat.
  3. 200 fokra előmelegített grill alatt 50 perc alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 350
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grillcsirke, pácolt grillcsirke, egészben sült csirke grillen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kárpáti Mariann
Kárpáti Mariann Fri, 2014-09-12 09:01

Még nem készítettem otthon grill csirkét, de ez a recept nagyon megtetszett :)
Azt nem tudom, hogy a nyárs, amire a csirke kerül, melyiket érdemes használni? Vannak olyan sütők amelynek saját forgónyársa van, vagy olyan csirkesütőt is láttam, amelyiken függőlegesen van a csirke. Melyik a jobb?
Válaszod előre is köszönöm.
Üdv. M.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-09-12 10:53

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindkettő ott csücsül a konyhámban. Bármelyik jó, mert kényelmes, hogy forgatja a húst, egyenletesen tud sülni. Kb. 5 perc munka, aztán csak várakozni kell és fincsit enni. Jó étvágyat hozzá!
Üdv: Évi néni

604
vaj 8 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 ek
méz 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
csirke 1.2 kg
1 kávéskanál
kakukkfű 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint