Nosalty Logó

Képviselőfánk Móni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk Móni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1443 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8656 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 222 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 1443 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    198.8 g

Zsír

  • Összesen
    507.2 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    3715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7022.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    2216 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    1879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    783.7 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1242.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    989 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    2527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2512 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3594 micro
Összesen 8656 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy lábasban felforraljuk a vizet a zsírral és a sóval. Amikor forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Egy picit félretesszük hűlni. Amikor már kézmeleg a tésztánk, egyesével hozzákeverjük a tojásokat, érdemes robotgéppel, mert elég sokáig tart, míg alaposan összekeveredik. Ha kész vagyunk, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A kezünkkel zölddiónyi gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe 8 cm távolságra rakjuk egymástól. A tetejét egy kicsit megcsípjük, hogy tornyos legyen. Előmelegített forró sütőbe tesszük és 15 percig nem nyitjuk ki. Alacsonyabb hőfokon még 5 percig sütjük, míg aranybara és ropogós nem lesz. Ebből a mennyiségű tésztából kb. 30 fánkot kapunk.
  3. A krémhez felteszünk forrni 1 l házi tejet a cukorral, a maradék tejjel kikeverjük a pudingot, és a tojások sárgáját csomómentesre. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. Amikor forra a tej, besűrítjük a pudingos egyveleggel, ha kész van levesszük a tűzről és forrón, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjét. Félretesszük hűlni a krémet.
  4. A fánkoknak egy fűrészes késsel levágjuk a kalapját, és kiszedjük a bennmaradt hártyaszerű tésztát egy teáskanállal.
  5. Felverjük a tejszínt is. Habzsákba töltjük a krémet, és megtöltjük a fánkokat, majd tejszínhabbal díszítjük, ráhelyezzük a kalapokat, és megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 27790
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csak akkor készül nálunk, amikor rengeteg a tojás a kamrában és egy adag sosem elég... mert a férjem szerint frissen a legjobb, és még aznap megeszik az utolsó morzsáig, és az esetek 90%-ban nekem nem is jut belőle, csak a munka.

Hozzászólások

Jolán

Szerintem ez nem nehéz.....:-)

Törölt felhasználó

ok

motoreger73

Ez gyönyör?! Egyszer próbálkoztam vele, de olyan lapos lett a tészta, mint a palacsinta. :-( De felbátorodom, és a recepted alapján tuti el fogom készíteni.

witch

Tenyleg naaaagyon guszta! Ilyen kepeket nezegetve nem konnyu vigyazni az alakunkra, mert mar ennem is. :)

Törölt felhasználó

Szia Móni!Egyszer én is próbálkoztam már képvisel?fánk sütéssel,de egy ehetetlen massza lett az egész:(Ezek viszont olyan szépek,hogy újból kedvet kaptam hozzá:)Nem is t?nik olyan bonyolultnak! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

A receptet kipróbáltam , sajnos nem sikerült. Nem ajánlom senkinek!!!!

Törölt felhasználó

csak azért regisztráltam,hogy megirhassam, vacak ez a recept! Fel nem jött a tészta, tocsog a zsirban és szét vet az ideg,hogy ennyi tojást elpazaroltam..de ugy kell nekem, ha a netr?l akarok sütni!! Én sem ajánlom senkinek !

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.