Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk Móni konyhájából

Képviselőfánk Móni konyhájából
Képviselőfánk Móni konyhájából
120 perc / előkészület: 100 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak akkor készül nálunk, amikor rengeteg a tojás a kamrában és egy adag sosem elég... mert a férjem szerint frissen a legjobb, és még aznap megeszik az utolsó morzsáig, és az esetek 90%-ban nekem nem is jut belőle, csak a munka.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban felforraljuk a vizet a zsírral és a sóval. Amikor forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Egy picit félretesszük hűlni. Amikor már kézmeleg a tésztánk, egyesével hozzákeverjük a tojásokat, érdemes robotgéppel, mert elég sokáig tart, míg alaposan összekeveredik. Ha kész vagyunk, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A kezünkkel zölddiónyi gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe 8 cm távolságra rakjuk egymástól. A tetejét egy kicsit megcsípjük, hogy tornyos legyen. Előmelegített forró sütőbe tesszük és 15 percig nem nyitjuk ki. Alacsonyabb hőfokon még 5 percig sütjük, míg aranybara és ropogós nem lesz. Ebből a mennyiségű tésztából kb. 30 fánkot kapunk.
  3. A krémhez felteszünk forrni 1 l házi tejet a cukorral, a maradék tejjel kikeverjük a pudingot, és a tojások sárgáját csomómentesre. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. Amikor forra a tej, besűrítjük a pudingos egyveleggel, ha kész van levesszük a tűzről és forrón, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjét. Félretesszük hűlni a krémet.
  4. A fánkoknak egy fűrészes késsel levágjuk a kalapját, és kiszedjük a bennmaradt hártyaszerű tésztát egy teáskanállal.
  5. Felverjük a tejszínt is. Habzsákba töltjük a krémet, és megtöltjük a fánkokat, majd tejszínhabbal díszítjük, ráhelyezzük a kalapokat, és megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 444
elküldve: 7
receptkönyvben: 127
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselőfánk, égetett fánk, égetett fánk vaníliakrémmel töltve, tejszínes-vaníliakrémes fánk

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ganna63
ganna63 Sat, 2014-05-10 10:24

csak azért regisztráltam,hogy megirhassam, vacak ez a recept! Fel nem jött a tészta, tocsog a zsirban és szét vet az ideg,hogy ennyi tojást elpazaroltam..de ugy kell nekem, ha a netről akarok sütni!! Én sem ajánlom senkinek !

wkata
wkata / wkata Wed, 2012-11-14 17:48

Szia Móni!Egyszer én is próbálkoztam már képviselőfánk sütéssel,de egy ehetetlen massza lett az egész:(Ezek viszont olyan szépek,hogy újból kedvet kaptam hozzá:)Nem is tűnik olyan bonyolultnak!
Köszi a receptet!

witch
witch / witch Tue, 2012-10-23 12:55

Tenyleg naaaagyon guszta! Ilyen kepeket nezegetve
nem konnyu vigyazni az alakunkra, mert mar ennem is. :)

motoreger73
motoreger73 Tue, 2012-10-23 12:40

Ez gyönyörű! Egyszer próbálkoztam vele, de olyan lapos lett a tészta, mint a palacsinta. :-(
De felbátorodom, és a recepted alapján tuti el fogom készíteni.

1443
víz 2.5 dl
1 csipet
disznózsír 25 dkg
finomliszt 50 dkg
tojás 9 db
tej 1 l
tej 2 dl
vaníliás pudingpor 3 csomag
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
1 csipet
cukor 20 dkg
habtejszín 5 dl
porcukor 1 ek