r
Nosalty Logó

Szamócás képviselőfánk

Nadika
Szamócás képviselőfánk
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (20-25 db)

A krémhez

2380
Kalória
42.8g
Fehérje
291.2g
Szénhidrát
110.9g
Zsír
271.2g
Víz
615.7g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
173.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához (20-25 db)

A krémhez

Összesen 2380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához (20-25 db)

A krémhez

Összesen 4759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához (20-25 db)

A krémhez

Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    291.2 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    271.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 2380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    221.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3471.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    582.4 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    542.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    362 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 4759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A tésztához (20-25 db)

  1. Tészta: A vizet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a sót, majd a zsírt.
  2. Ha elolvadt a zsír, és forr a víz, akkor hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg elválik az edény falától. Amíg forró, egyesével beletesszük a tojásokat, és robotgéppel beledolgozzuk.
  3. Kizsírozott tepsibe dió nagyságú gömböket helyezünk el, egymástól 4 cm távolságra.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  5. A kész fánkokat félbevágjuk, kicsit kikaparjuk a közepét, és megtöltjük a krémmel.
  6. Krém: A pudingport egy edénybe rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük a tejjel. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

15 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert a tészta összeesik.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek