Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás képviselőfánk

Áfonyás képviselőfánk
Áfonyás képviselőfánk
57 perc / előkészület: 40 perc főzés: 2 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem hittem az olajjal készített profiterolban, de minden kétségem szertefoszlott. Sokkal könnyebben ment a fánksütés vele, mint az előző vajas változatban (valószínűleg azért a gyakorlat is nyomott a latba). Szinte megjött a kedvem a gyakori profiterol sütéshez.

Ebből a csekély mennyiségből 42 db fánk készült, melyek egytől egyig csupa levegős, habkönnyű fánkocskák lettek.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Vaníliás krém

Áfonyás hab

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vizet az olajjal, sóval, cukorral elkeverjük, felforraljuk, majd ekkor hozzáadjuk a lisztet, és habverővel addig keverjük folyamatosan, míg elválik a lábas falától, és teljesen homogén lesz. Ekkor félretesszük kihűlni. (Itt segítségül hívhatjuk a robotgépet, mert ha az folyamatosan keveri a tésztát, akkor hamarabb kihűl.)
  2. Mikor a tészta már csak éppen langyos, elkezdhetjük adagolni hozzá egyenként a tojásokat. Mindig csak akkor adjunk hozzá egy következőt, ha az előző teljesen elkeveredett, egynemű tésztát tapasztalunk.
  3. A kikevert tésztát habzsákba töltjük, és csillagcsövön kis diónyi adagokat nyomunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsibe. Viszonylag távol helyezzük el őket egymástól, mert jelentősen nő majd a térfogatuk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben, gőzben sütjük 5 percig, majd a vizes edényt kivesszük, és még 10 percig sütjük szárazon a fánkokat. Ha világos aranyszínűre sültek, akkor kikapcsoljuk a sütőt, résnyire nyitjuk az ajtaját, és még 8-10 percig bent hagyjuk a fánkokat száradni, hogy ne essenek össze. Csak ezután vesszük ki a tepsit, és teljesen kihűtjük a fánkokat.
  5. Ha már kihűltek, akkor felvágjuk keresztben recés késsel, és jöhet a töltés.

Vaníliás krém

  1. A joghurtot a vaníliakivonattal és a pudingporral 2 perc alatt krémmé sűrítjük. (Ha valaki nagyon édesszájú, ízlés szerint tehet még bele cukrot.)
  2. A krémet habzsákba töltjük, és a fánkok alsó "talpába" töltjük.

Áfonyás hab

  1. A tejszínhabot laza habbá felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és avval kemény habbá verjük. Ebbe forgatjuk bele az áfonyát.
  2. A krémet habzsákba töltjük, és a vaníliakrém tetejére nyomjuk, majd "megkoronázzuk" a fánk csúcsos sipkájával.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40x 4 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 146
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

áfonyás fánkocskák, tejszínes áfonyás fánkocskák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

223
napraforgó olaj 0.75 dl
víz 1.5 dl
1 csipet
gyümölcscukor 1 csipet
tojás 4 db
tönkölybúza liszt 15 dkg
görög joghurt 4 dl
vanília kivonat 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 2 dl
áfonya 20 dkg
gyümölcscukor 1 ek
habfixáló 1 csomag