r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Szilvike konyhájából

NS
Képviselőfánk Szilvike konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Túrókrém

861
Kalória
15.8g
Fehérje
69.6g
Szénhidrát
57.8g
Zsír
86.2g
Víz
179.6g
Koleszterin
895.5mg
Élelmi rost
45.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Túrókrém

Összesen 861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Túrókrém

Összesen 10344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Túrókrém

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.6 g

Zsír

  • Összesen
    693.7 g
  • Telített zsírsav
    330 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    2155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7867.5 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1908 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    835.1 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1034.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5740 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2316 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 10344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet egy csipet sóval és a margarinnal felforraljuk. Miután felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük (egy adagban mehet a liszt, aztán gyorsan keverni kell). Lassú tűzön, folytonos keverés mellett addig melegítjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  2. Pár percig hagyjuk hűlni, majd beleteszünk egyenként 6 tojást, ezeket alaposan elkeverjük. (Én mixerrel szoktam.)
  3. Habzsákba töltjük, és dió nagyságú halmokat nyomunk a tepsibe.
  4. Előmelegített sütőbe betesszük, és 30 percig 180-200 fokon sütjük.
  5. Vigyázzunk, nem szabad nyitogatni a sütőajtót, mert akkor összeesnek.
  6. Ha kihűltek, akkor félbevágjuk, késsel kiszedjük a közepét, majd megtöltjük krémmel.
  7. Krém: 8 dl tejet felteszünk forrni, közben 2 dl tejben elkavarjuk csomómentesre a lisztet, cukrot, majd amikor már kezd forrni a tej, beleöntjük a lisztes-tejes masszát, és folyamatosan keverjük, amíg nem lesz sűrű az állaga. Ha kész, akkor hagyjuk kihűlni. Közben a vajat és porcukrot simára keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Ha langyosra hűlt a pép, összekavarjuk a vajjal.
  8. Túrókrém: 0,5 kg túrót összetörünk villával. A vajat és porcukrot csomómentesre kikavarjuk, hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a túrót.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A kedvenc édességem. Gyakorlatilag az első dolog, ami eszembe jut, ha megkérdezik, hogy mi a kedvenc édességem. Én már sokféle képviselőfánkot csináltam, de mind közül ez a kedvencem. Ez tuti, hogy sikerülni fog. ;)

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...