Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk Szilvike konyhájából

Képviselőfánk Szilvike konyhájából
Képviselőfánk Szilvike konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc édességem. Gyakorlatilag az első dolog, ami eszembe jut, ha megkérdezik, hogy mi a kedvenc édességem. Én már sokféle képviselőfánkot csináltam, de mind közül ez a kedvencem. Ez tuti, hogy sikerülni fog. ;)

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Túrókrém

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet egy csipet sóval és a margarinnal felforraljuk. Miután felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük (egy adagban mehet a liszt, aztán gyorsan keverni kell). Lassú tűzön, folytonos keverés mellett addig melegítjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  2. Pár percig hagyjuk hűlni, majd beleteszünk egyenként 6 tojást, ezeket alaposan elkeverjük. (Én mixerrel szoktam.)
  3. Habzsákba töltjük, és dió nagyságú halmokat nyomunk a tepsibe.
  4. Előmelegített sütőbe betesszük, és 30 percig 180-200 fokon sütjük.
  5. Vigyázzunk, nem szabad nyitogatni a sütőajtót, mert akkor összeesnek.
  6. Ha kihűltek, akkor félbevágjuk, késsel kiszedjük a közepét, majd megtöltjük krémmel.
  7. Krém: 8 dl tejet felteszünk forrni, közben 2 dl tejben elkavarjuk csomómentesre a lisztet, cukrot, majd amikor már kezd forrni a tej, beleöntjük a lisztes-tejes masszát, és folyamatosan keverjük, amíg nem lesz sűrű az állaga. Ha kész, akkor hagyjuk kihűlni. Közben a vajat és porcukrot simára keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Ha langyosra hűlt a pép, összekavarjuk a vajjal.
  8. Túrókrém: 0,5 kg túrót összetörünk villával. A vajat és porcukrot csomómentesre kikavarjuk, hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a túrót.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 977
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvike

Mióta szakács: 2013.04.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

képviselőfánk túrós krémmel, égetett tészta vaníliás krémmel, túrókrémmel töltött képviselőfánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Mon, 2013-05-27 21:33

Szia!
Szeretném megsütni a képviselő fánkodat, de lenne egy kérdésem.
Leírod a főzött krém és a túrókrém elkészítését, és utána hogyan tovább?? Össze kell keverni a két krémet és azzal kell megtölteni a fánkokat, vagy a főzött krém megy alulra és utána kell rátölteni a túrókrémet?? Igaz a 6. pontban írtad hogy: " Ha kihűltek, akkor félbevágjuk, késsel kiszedjük a közepét, majd megtöltjük krémmel.,, De a sorrend nekem nem világos. Bocsi lehet csak nekem nehéz a felfogásom. :)

861
víz 2.5 dl
margarin 25 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 6 db
1 csipet
tej 10 dl
finomliszt 8 ek
cukor 5 ek
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
tehéntúró 50 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert