r
Nosalty Logó

Képviselőfánk főzött csokoládékrémmel

Hajni pöttyös konyhája
Képviselőfánk főzött csokoládékrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

754
Kalória
12.7g
Fehérje
45.6g
Szénhidrát
58.9g
Zsír
78.3g
Víz
280.3g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
22.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 6032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    470.9 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    2242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5932 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    3088 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    364.5 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    626.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    1483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2116 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2525 micro
Összesen 6032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

  1. A vizet, az olajat, a sót és a cukrot egy lábasba adagoljuk, és felforraljuk, ha már forrásban van, hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a kapott tészta elválik az edény falától, ha picit megpirul, az nem okoz problémát. Ha készen vagyunk, akkor egy másik, lehetőleg hideg edénybe helyezzük át a tésztát, és langyosra hűtjük, majd a tojásokat egyenként belekeverjük a masszába, majd egynemű tésztává dolgozzuk. Habzsákba töltjük a tésztát, tetszőleges mintájú díszítőcsövet helyezünk a zsák végére, és egyforma méretű halmokat nyomkodunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 25 percig így sütjük, ami nagyon fontos, hogy a sütési időben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert akkor össze fog esni a tészta!!! 25 perc sütés után, csökkentjük a hőfokot 160 fokra, és így sütjük még 20 percet. 45-50 perc után, úgy ellenőrizzük, hogy megsült-e, hogy egy kanállal megkocogtatjuk a tésztát, ha kopogó hangja van, akkor elkészült.
  3. A töltés előtt mindig meg kell várni, hogy teljesen kihűljön a tészta. A jól sikerült égetett tészta belül levegős, üreges lesz, így könnyen megtölthetjük különböző ízű krémekkel. A fánkok tetejét óvatosan levágjuk, mindegyik fánkba krémet nyomunk, majd felvert tejszínhabbal díszítjük. Ráhelyezzük a töltelék tetejére a tésztakalapokat, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
  4. A csokoládékrém elkészítése: A tojásokat, a cukrozatlan kakaóport és a kristálycukrot egy fém keverőtálba tesszük, és még így hidegen csomómentesre keverjük. Előveszünk egy olyan lábast, amire jól passzol a keverőtálunk, 3 dl vízzel felöntjük, és melegíteni kezdjük.
  5. Ha már forró a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat, és kis lángon folyamatosan kevergetjük. Nagyon fontos a folyamatos kevergetés, mert a tojás meg fog sülni, és édes rántotta lesz belőle. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd a csokoládét beletördeljük, és még 1-2 percig tovább kevergetjük, amíg el nem olvad a csokoládé. Teljesen kihűtjük, majd még hogy minél krémesebb legyen hozzáadjuk a mascarponét is.
  6. A szobahőmérsékletű vajat felhabosítjuk, és kanalanként belekeverjük a csokis főzött krémbe, majd jó alaposan összedolgozzuk. A kész krémet tetszőleges végű díszítőcsővel ellátott habzsákba tesszük, és már tölthetjük is a fánkokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30

Az égetett tészta a konyhaművészet egyik legnehezebben elkészíthető tésztája. Nagyban elkülönül az ismert tésztaféléktől, mint például a kevert, a gyúrt, a kelt és az omlós tésztáktól. Nem könnyű elkészíteni még egy haladó, gyakran sütögető háziasszonynak is feladja a leckét, de mi segítünk, minden apró részletben, hogy akár elsőre is sikerüljön meglepni vele a Családot. Ami elsőre a legfontosabb, hogy minden egyes alapanyagot ki kell mérni pontosan, hiszen ennél a tésztánál az egyensúly a leglényegesebb. A hozzávalókból ugyanannyi mennyiségű alapanyagot mérünk ki. Tehát például, ha a liszt 10 dkg, akkor a víznek, a zsiradéknak és a tojásnak is 10 dkg-nak kell lennie. Az ízesítő szerekből, azaz a cukorból és a sóból is ugyanannyit kell hozzáadni. A tojás hozzáadásánál az is nagyon fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen, így amikor a langyos tésztához keverjük, nem lesz túl nagy a hőmérséklet különbség és továbbá nagyon fontos, hogy egyesével adagoljuk hozzá. A zsiradék, amit használunk, az lehet állati eredetű zsír, lehet vaj, margarin és lehet olaj is, lényeg hogy ugyanannyi kerüljön bele mint a többi hozzávalóból. A cukor és a só pedig egyenlő arányban azért kell a tésztába, hogy szép aranybarna színt kapjon a sütés során. Ha ezzel a recepttel készítjük el az első égetett tésztánkat, hatalmas lesz a siker, íme a hozzávalók 20-25 darab képviselőfánkhoz.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek