r
Nosalty Logó

Képviselőfánk VnéEdit konyhájából

VnéEdit
Képviselőfánk VnéEdit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

677
Kalória
15.9g
Fehérje
63.2g
Szénhidrát
39g
Zsír
97.5g
Víz
289.2g
Koleszterin
978.8mg
Élelmi rost
35.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    97.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    312.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    2314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5118.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1468 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    1660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    506 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    780.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    506 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    1645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1674 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2730 micro
Összesen 5396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tűzhelyt bekapcsoljuk 220 fokra. A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre, addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától.
  2. Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.
  3. Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban visszük fel a tésztát. A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel. Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.
  4. A hőfokot 5 perc után 205 fokra visszavesszük. és készre sütjük. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lesz. A kalapjukat levágjuk. A belsejében lévő hártyát kikaparjuk.
  5. Krém készítéséhez először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, sűrűre felfőzzük.
  6. Ezután apránként, szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérjehabot. A tejszínt keményre verjük. Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a tejszín és a fánk kalapja. Porcukorral enyhén meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 205 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×35

Nagyon finom, vaníliás, főzött krémmel készítettem. Ajánlom mindenkinek.

Nosalty stories

További receptek

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek