Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselő fánk finis konyhájából

Képviselő fánk finis konyhájából
Képviselő fánk finis konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kell nekem a tv-t bámulni... kb 1,5 hete mindennap!!! Meg kell csinálnom, mert egyszerűen, mennyei, van vele kínlódás, de megéri. Pont falatkák lesznek, amit csak bekap az ember, bár nekem olyan kanalam van, ami a kávésnál nagyobb, a teásnál kisebb. Merem állítani, hogy függőséget okoz!! A tészta Horváth Ilona, a krémet és a habot főzős műsorokból alkottam össze, ez így együtt leírhatatlanul finom!!! Kicsit képviselőfánk, kicsit profiterol.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

ajánlat

Annak ajánlom, aki kényeztetni akarja kicsit magát és családját!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasba öntjük a vizet, ebben megolvasztjuk a zsírt, hozzátesszük a cukrot és a sót. Ha elolvadt a zsír, hozzáöntjük a lisztet, és elkeverjük, lehúzzuk a lángról.
  2. Egy keverőtálba átöntjük a masszát és egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd hagyjuk pihenni (kb fél óra, mikor hogy sikerül).
  3. A krémhez egy lábasba tesszük a pudingport, a 2 tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a cukrot, kevés tejjel kézi habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet. Gyorsan felverjük a 2 tojásfehérjét kemény habbá. A pudingot megfőzzük, ha szépen besűrűsödött, elzárjuk a gázt és azon forrón beleforgatjuk a felvert fehérjét. Hűtjük.
  4. A habhoz egy tálba öntjük a tejszínt és a többi hozzávalót, kemény habbá verjük, majd hűtőbe tesszük.
  5. A tésztából 2 teáskanállal diónyit adagolunk a sütőpapíros tepsibe.
  6. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük (ajtót nyitni tilos!!), kb 15 perc.
  7. Amikor megsültek, hagyjuk kihűlni a pufikat, és utána kezdődhet az összerakás: a pufik tetejét levágjuk, egy kanálnyi krémet teszünk bele, utána a hab, vissza rá a tetejét. Ha végeztünk, olvasztott csokival meg lehet csorgatni.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 361
elküldve: 3
receptkönyvben: 97
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

finis

Mióta szakács: 2011.08.08.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

proképviselőfánk, mini fánkok, töltött égetett fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitty_83
KittyManó / Kitty_83 Fri, 2012-10-26 20:00

"Kicsit képviselőfánk, kicsit profiterol", meg kicsit ekler fánk (legalábbis a Végvári cukiban ilyen csokihabos, vaníliakrémes, csokibevonatús kivitelben készül). A lényeg: tuti kipróbálom! Sokáig én is vaníliapudinggal készítettem a képviselőfánkot, de a Horváth Ilona féle főzött krém nekem jobban ízlik. Egy biztos: nagyon guszták a képen is és biztos nagyon finomak! Hétvégén ki is próbálom:) Köszönjük a receptet!

finis
finis / finis Fri, 2012-10-26 20:25

kicsit minden :) bár adhatnék kóstolót,de előfordul,hogy még nekem sem jut belőle :)jó sütögetést.

927
finomliszt 20 dkg
disznózsír 10 dkg
víz 2 dl
1 csipet
cukor 1 teáskanál
tojás 5 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 2 ek
tej 4 dl
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db
habtejszín 200 ml
porcukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
habfixáló 1 csomag
csokoládé 50 g