r
Nosalty Logó

Képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 457 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 5477 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 187 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 457 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.4 g

Zsír

  • Összesen
    366.4 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5615.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    1883 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1773 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1044.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    552 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    1716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2739 micro
Összesen 5477 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A vizet egy zománcos fazékbanfelforraljuk a vajjal, majdbelekeverjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik a fazék oldalától.
  3. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd habverővel egyenként belekeverjük az egész tojásokat.
  4. A sütőlemezt enyhén bevajazzuk és kiskanál segítségével, kellő távolságra diónyi halmokat rakunk a tésztából.
  5. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és kevés vízzel meghintjük,és az ígyképződött gőzben lassan pirosra sütjük.
  6. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!
  7. A kihűlt fánkokat ketté vágjuk és a krémmel és a tejszínhabbal megtöltjük.
  8. Krém elkészítése:
  9. A vaníliás pudingport, lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával.
  10. A maradék tejet felforraljuk az édesítő szerrelés sűrű krémet főzünk.
  11. Még forrón belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét.
  12. Hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt a fánkokba töltenénk.
  13. Hab elkészítése:
  14. A habtejszínből az édesítőszerrel és a habfixálóval kemény habot verünk és ezt kanalazzuka krém tetejére.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 29967
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 12.

Ajánló

Ha a tészta "kalapját" félbe vágjuk, szép szárnyacskákat tehetünk a fánkra; esetleg karamellizált cukorral vonhatjuk be.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Képviselőfánk
ze(n)derta 188 recept

Nem árt időnként a jól bevált recepteken "csavarni" egyet. Így tettem a képviselőfánkkal is. A vaníliás krém helyett 2 csomag tejszín ízű pudingporból készítettem el (a tojások sárgájából fincsi trüffel lett), míg a tejszínhabba 2 evőkanálnyi keserű kakaóport kevertem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek