r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Allisc konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Képviselőfánk Allisc konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 3937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3157.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1016 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 3937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

teteje

Elkészítés

tészta

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 200 °C -ra, alul felül sütésre állítva, hogy bemelegedjen.
  2. Tűzhelyen a vajat 10 evőkanál vízzel felforraljuk. Mikor forr, beleszórjuk a réteslisztet (a könyv itt 0-ás grízes lisztet ír, utánanéztem, az talán u.a, mint a rétesliszt) óvatosan, hogy ne legyen csomós, és kevergetve sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levéve egyenként hozzáadunk 4 egész tojást, és jól kikavarjuk, hogy teljesen homogén, kicsit habos állagú tésztát kapjunk.
  4. Sütőlemezre kis tojás méretű halmocskákat rakunk, egymástól jó nagy távolságra, mert legalább duplájukra nőnek meg sütéskor. Betesszük a sütőbe, lecsendesítjük a sütőt 190 °C-ra, és kb. 18-20 percig sütjük őket. Fontos, hogy a sütőt legalább 10 percig nem szabad kinyitni, mert összeesnek a gömböcskék.
  5. Miután a fánkok szép pirosra sültek, kivesszük a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni őket. Közben elkészítjük a krémet is.

krém

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A 4 evőkanál finomlisztet a 2 tojássárgájával és pár kanál tejjel kikavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát (ez lehet eszencia, rúd kikapart magja, vagy vaníliás cukor), és folyamatosan kavargatva hozzáadjuk a többi tejet is, majd csendes lángon sűrűre főzzük.
  3. Mikor kész, lehúzzuk a tűzről, és gyors mozdulatokkal még belekavarjuk a tojáshabot is, ami a forró krémben megszilárdulva segít tartást adni majd a krémnek, hogy ne legyen túl folyékony. Hagyjuk ezt is kihűlni.

teteje

  1. A tejszínből kemény habot verünk (én ebbe már nem teszek cukrot, de ízlés szerint lehet édesíteni).
  2. A kihűlt fánkok alján éles késsel bemetszést készítünk, és óvatosan szétnyitjuk őket. Ha teljesen leszakad a felső felük, az sem baj, mert majd a krémre, mint "sapkát" ráhelyezhetjük a tetőt. Az üregeket megtöltjük a kihűlt krémmel. A krémre halmozzunk még egy kevés tejszínhabot is.
  3. Tálaláskor kissé behinthetjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1207
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 06.

Ajánló

Ezekkel a hozzávaló-adagokkal sütve egy nem túl édes desszertet kapunk, aki édesebben szereti, emelheti a cukor adagot a krémben is, illetve a tejszínhabba is lehet tenni, vagy bátrabban porcukrozni a végén.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvencünk ez a süti, ezért gyakran sütöm. A recept egy nagyon régi Váncza süteményeskönyvből való, amit nagymamámtól örököltem. A krémet vaníliás pudingból is meg lehet főzni, akkor a liszt helyett egy csomag pudingport használjunk.

Hozzávalók

tészta

krém

teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...