r
Nosalty Logó

Képviselőfánk 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Képviselőfánk 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A fánkhoz

A sárga krémhez

A krém tetejére

Összesen 367 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A fánkhoz

A sárga krémhez

A krém tetejére

Összesen 3664 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A fánkhoz

A sárga krémhez

A krém tetejére

Összesen 212 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 367 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3068.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.9 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1722 micro
Összesen 3664 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A sárga krémhez

A krém tetejére

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat a masszához.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert kb. duplájára nő a tészta.
  3. Forró sütőben sütjük kb. 15 percig. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta.
  4. Krém elkészítése:
  5. A pudingport simára keverjük a hideg tej 2/3-ad részével és a 4 tojássárgájával.
  6. A tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verjük.
  7. A maradék tejet és a cukrot felforraljuk, és a pudingos tejjel jól elkeverjük. Ezután állandó keverés mellett, kb. 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverjük a tojáshabot is. Hagyjuk hűlni.
  8. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
  9. Ha kihűlt a tészta és a krém is, a fánkok tetejét levágjuk, és a krémmel és tejszínhabbal töltjük, visszarakjuk a tetejüket, és porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 497
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 150560
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 01.

Ajánló

A krémet lehet édesítőszerrel is készíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Állítom, finomabb, mint a cukrászdai, bár egy kicsit kisebbek a fánkocskák. ISTENI!!!!! Mind az összes elfogyott. Ebből a mennyiségből kb. 20-22 db fánkocska lesz.

Hozzávalók

A fánkhoz

A sárga krémhez

A krém tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!