r
Nosalty Logó

Epres-csokoládés képviselőfánk-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-csokoládés képviselőfánk-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Töltelék

Összesen 562 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Töltelék

Összesen 4505 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Töltelék

Összesen 243 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 562 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    303.5 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3669 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2559 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1951 micro
Összesen 4505 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Töltelék

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a vizet, a vajat, a cukrot és a sót felforraljuk. A lisztet apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Hideg tálban hűlni hagyjuk, majd kb. 5 db tojást egyesével hozzákeverjük. Akkor jó a tészta, ha a két ujjunk közé vett kis tészta nyúlik, mikor távolítjuk a két ujjunk egymástól. Ha ehhez több tojás kell, akkor többet keverünk hozzá. Ezért kell egyesével belekeverni.
  2. A sütőt előmelegítjük 180°-ra. A tésztát nyomózsákba tesszük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk. Csigaház formában nyomunk egy torta nagyságú alapot, majd kis kupacokat nyomunk, kb. 6-7 db-ot. Vizes ujjal a kupacok tetejét kicsit lenyomjuk.
  3. 15-20 percig sütjük úgy, hogy nem nyitjuk ki a sütőt, majd tűpróbával figyelve még 15-10 percig sütjük.

Krémhez

  1. Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral lábosban felolvasztjuk, majd apránként hozzákeverjük a lisztet, hogy csomómentes legyen. Ezután a tejet és a vaníliát is belekeverjük, és lassú tűzön főzzük. A krémet lehűtjük.
  2. A tejszínt felverjük kemény habbá, majd 3-4 kanállal a kihűlt krémhez keverünk.

Töltelék

  1. A kihűlt alapra nyomunk egy réteg tejszínhabot, egy réteg krémet, majd megszórjuk eperrel és apróra vágott csokoládéval. Kettévágjuk a kis halmokat, majd ugyanígy megtöltjük őket. Ezeket a kis sütiket körberakjuk a megkent alapon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 356
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Képviselőfánkot szoktam csinálni. Egy nyári kerti partyra készültem elő, és gondoltam, valami könnyed, epres finomságot készítek. Innen jött az ötlet, hogy a képviselőfánkot készítem el epresen. Mivel sok vendéget vártunk, és a fánkok elkészítése ismerten sok munka, így a torta formát választottam. Az összeállítás közben jött a csoki ötlete, hogy az milyen jól illik az eperhez.  Hát, ez a sütemény története:) mindenki imádta, seperc alatt elfogyott:)

Hozzászólások

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?