r
Nosalty Logó

Epres képviselőfánk Happygirlkitchentől

Happygirlkitchen
Epres képviselőfánk Happygirlkitchentől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

469
Kalória
9g
Fehérje
22.5g
Szénhidrát
38.5g
Zsír
113.8g
Víz
233.5g
Koleszterin
910mg
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    113.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    153.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    455 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 1878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet feltesszük melegedni és belekockázzuk a vajat. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és felforraljuk. Nem kell, hogy lobogjon. Amikor felforrt, gyors mozdulatokkal beleszórjuk a lisztet és gyorsan összekeverjük, hogy ne csomósodjon be. 2-3 percig melegítjük még, amíg szépen elválik az edény falától, aztán levesszük a melegről és pár percig pihentetjük. (3-4 perc).
  2. Kézi mixerrel egyesével belekeverjük a tojásokat. Akkor jó, amikor szép fényes a tészta és picit folyósabb az állaga. Csillag vagy nagyobb lyukú habcsöves habzsákba szedjük a tésztát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb kör alakú halmocskákat nyomunk. Sütés közben a tészta megnő kb. háromszorosára. Behelyezzük a sütőbe és kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Érdemes folyamatosan figyelni a tésztát sütés közben. Amikor megnőttek és megbarnultak kivesszük és hagyjuk kihűlni őket.

Krém

  1. Az epret nagyon apróra felkockázzuk. A tejszínből kemény habot verünk és hozzáadjuk a marscaponét, illetve az epret. Amennyiben a tejszínünk nem édes, porcukrot is keverünk hozzá. Nyomózsákba töltjük és a kihűlt fánkok kalapját levágva megtöltjük. A krém tetejére visszahelyezzük a levágott kis kalapokat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...