r
Nosalty Logó

Hamis képviselőfánk Kömény konyhájából

NS
Hamis képviselőfánk Kömény konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1259
Kalória
27.4g
Fehérje
102.4g
Szénhidrát
80.1g
Zsír
151.9g
Víz
562.5g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
43.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    151.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    160.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2270.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    204.7 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    303.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. A vajat 1 dl vízzel és a sóval felolvasztjuk, majd (már a tűzről levéve) belekeverjük a lisztet, és jól összedolgozzuk. Amikor leválik az edény faláról, mehet vissza a tűzre, pár percig keverjük, majd ismét levesszük a tűzről, és belekeverünk 3 egész tojást, majd a legvégén a pár csepp aromát. Szép simára kidolgozzuk. Mindez fakanállal, pár perc alatt, meglepően könnyű.
  2. Sütőpapíros tepsibe kis halmokat púpozunk (ebből a mennyiségből kb. 4 darab jön ki, olyanra formáztam, mint az olasz zsemle). A maradék tojással megkenjük a tetejüket, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
  3. Elkészítjük a pudingot, és a porcukorral felverjük a tejszínt. (Természetesen a flakonos is jó, de most nem volt itthon.)
  4. Félbevágjuk a "vánkosokat" és alulra mehet a puding, fölé a hab, vissza a teteje, jól megporcukrozzuk, és jó étvágyat!
  5. (A vanília aromát mással is helyettesíthetjük, de mindenképpen kell valami a tésztába, különben íztelen lesz, cukor nem jó bele, mert megég a tészta. Illetve tálalás előtt töltsük meg a krémmel és a habbal, mert ha sokáig áll, szétázik és nem lesz ropogós.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Költözéskor hullott ki egy szakácskönyvből, Nagymamám kézírásával a recept. Égi jelnek tekintettem. :) Új házunkban első sütéskor ez volt a desszert.

Nosalty stories

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...